<

Гузь звернувся до Шмигаля з вимогою у 2021 році розпочати роботи з облаштування митних переходів «Устилуг» і «Ягодин»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 5.02.2021 / Новини / , , /
Перегляди
37
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь 5-го лютого виступив із трибуни Верховної Ради і публічно звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Про це йдеться на офіційній сторінці нардепа у фейсбуці.

Депутат зауважив, що представляючи інтереси прикордонного виборчого округу № 19, який межує з Євросоюзом, не може стояти осторонь ганебної ситуації, яка склалася із сервісною зоною двох митних переходів – «Устилуг» і «Ягодин». Він звернув увагу присутніх, що це два базових щодо пропускної здатності митних переходи України, і громадяни, які їх перетинають з обох баків, можуть бути неприємно вражені.

«Соромно сказати, що ми сьогодні прагнемо йти до Євросоюзу і в нас два базових митні переходи, фактично, не мають жодних умов для громадян. У 2012 році виділили 6 мільйонів євро для облаштування МП «Устилуг» і з них 3 млн євро реалізували, нічого не зробивши, закопали котлован і крапка. Інших 3 млн євро повернули в бюджет. На «Ягодині» й того не було», – зауважив депутат.

Ігор Гузь звернувся до пана Шмигаля, до керівників митниці, прикордонної служби: «Друзі, наприкінці 2020 року була проведена процедура виділення певних коштів для облаштування переходів. «Ягодин» отримав нуль гривень. Люди, які були там, вони бачили, що це хлів. Я вимагаю, звернути на це увагу. Будь ласка, знайдіть інструменти аби, принаймні, у 2021 році розпочати певні роботи на цих двох митних переходах. І це буде правильний, європейський підхід до громадян України».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця