<

ГУ ДФС Волині нагадує, що доходи від репетиторської діяльності треба декларувати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:59 | 8.04.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Якщо викладач-репетитор у минулому році не був зареєстрований суб’єктом підприємницької діяльності та надавав репетиторські послуги фізичним особам, він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу, – звертають увагу фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

До послуг репетиторства належать підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових, а також дипломних робіт тощо.

Отже, громадянин, котрий надав послуги репетиторства, повинен подати до ОДПІ за місцем реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року до 1 травня 2015 року.

Фахівці органів ДФС Волині пропонують громадянам звітуватися про доходи в електронному форматі, що є більш зручним способом для громадян, які проживають не за місцем реєстрації (прописки).

Після подання такої декларації чи то в паперовому, чи то в електронному форматі, репетитор самостійно вирахувати  і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 15%, та/або 17% залежно від розміру бази оподаткування в календарному місяці  до 1 серпня 2015 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер