<

Гриневич: Україні потрібно переходити на 12-річну шкільну освіту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:04 | 22.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Лілія Гриневич розповіла про реальний стан потреб ринку праці у випускниках з вищою та пофесійно-технічною освітою, – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

Про це Голова Комітету з питань освіти і науки Лілія Гриневич повідомила у вівторок, 21 жовтня, під час зустрічі  кандидата в народні депутати по 19-ому виборчому окрузі Ігоря Гузя з освітянами Іваничів, Володимира-Волинського, Любомля та Нововолинська.

«Система освіти сьогодні зовсім відірвалася від потреб суспільства і ринку праці, тому це треба впорядкувати власне через розвиток системи професійно-технічної освіти», – зазначила Лілія Гриневич.

Вона розповіла, що за даними статистики сьогодні в Україні людей з вищою освітою випускаються втричі більше, ніж кваліфікованих робітників  і середнього технічного персоналу, тоді як на ринку праці потреби зовсім обернені. Тому голова Комітету з питань освіти та науки впевнена, що одним з основних завдань закону про освіту є розвиток системи професійно-технічної освіти.

Збереження коледжів і училищ на базі дев’яти класів тісно пов’язане з переходом до дванадцятирічної освіти, яке зараз активно обговорюють в Міністерстві освіти. Якщо знову повернуться до дванадцятирічної системи шкільної освіти, то можна буде вирішити три проблеми: по-перше, врятувати велику кількість вчителів від звільнення, бо додатковий рік навчання потребуватиме додаткової кількості вчителів, по друге розвантажити дітей, і по третє дозволить розділити навчання на два напрямки: академічний, що готує до вступу у ВУЗ, і другий – під час здобуття середньої освіти останнього щабля учень отримує професійну освіту, а далі може вступати у ВУЗ для отримання вищої освіти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер