<

Група молодиків виламала двері до Львівської мерії та ввірвалась всередину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:19 | 29.05.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Львові кілька десятків молодих людей, які називаюсь себе активістами різних громадських організацій, увірвалися до будівлі Львівської міської ради, виламавши двері.

Про це повідомляється на сайті Львівської міської ради, – передає УНІАН.

Також міськрада опублікувала відповідні відеозаписи, на яких видно, що група молодих людей ламає двері приміщення Ратуші.

«Особи, які напередодні під час засідання виконавчого комітету облили посадовців міської ради невідомою рідиною, ймовірно — фарбою, виламали двері до міської ратуші та ввірвались всередину. До протестувальників вийшли керуюча справами виконкому Марта Литвинюк, директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич та директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко. Конструктивної розмови не вийшло», – повідомляє міськрада Львова.

Як повідомила кореспонденту УНІАН керівник прес-служби Львівської міської ради Христина Процак, близько 10.45 біля 60 громадських активістів, серед яких представники ГО «Рабів до раю не пускають», виламали центральні двері на вході міської Ратуші й увірвалися в середину, вчинивши напад на одного з працівників «Муніципальної варти», якого побили.

Після цього десятки молодих чоловіків розійшлися по поверхах міської ради, намагалися виламати двері в кабінет мера Львова Андрія Садового, а також його заступника, однак їм це не вдалося.

Потім вони увірвалися в кабінет директора департаменту міськради Галини Слічної, де порушували громадський порядок. В цей час інші активісти, які перебували в будівлі мерії, виламали двері в кабінет Центру надання адміністративних послуг, а також повалили на підлогу і побили Євгена Бойка — керівника Департаменту адміністрації міського голови.

Як повідомила Процак, активісти (з їх слів) вранці мали намір потрапити на апаратну нараду в мерії, яка з технічних причин відбулася раніше.

На даний час більшість з них вийшли з приміщення мерії і проводять акцію біля стін Ратуші. Частина протестувальників продовжує залишатися у коридорах міської ради.

Працівники мерії викликали працівників поліції, які вже прибули на місце. Міська рада готує відповідне звернення до правоохоронних органів.

Також, як додала Процак, є відеозапис того, як під час штурму міської ради активісти передавали між собою один одному армійський ніж. Через дану ситуацію, яка склалася, вагітній співробітниці мерії стало зле, їй викликали «швидку». Наразі на місці працюють правоохоронці.

В патрульній поліції Львівської області повідомили, що станом на 12:20 ситуація стабілізувалася, постраждалих немає.

«На місці працює слідчо-оперативна група Галицького району. Наразі ситуація під контролем, лише пошкоджене деяке майно, люди не постраждали», – сказали там.  

Про організаторів штурму та яка була його мета, поки не відомо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер