<

Гроші Януковича зміцнять гривню, – Президент

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:25 | 3.05.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Конфісковані судом 1,5 млрд доларів в оточення втікача-президента України Віктора Януковича додадуть стабільності національній валюті.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на нараді з міністром фінансів Олександром Данилюком та головою Національного банку Валерією Гонтаревою. За словами Порошенка, наразі до держбюджету перераховано вже 1,1 млрд доларів, що зміцнить фінансово-банківську систему, додасть стабільності гривні і створить інвестиційну привабливість української економіки, – пише Корреспондент.

“Наразі жодної скарги на це рішення (суду – ред.) не надійшло. І так звані власники, які пред’явили б свої претензії щодо цих грошей, так і не з’явилися”, – зазначив він.

Президент підкреслив, що крім зарахованих на рахунки Держказначейства 1,1 млрд доларів, додатково ще 200 млн доларів у цінних паперах будуть передані Міністерству фінансів, і на цю суму буде зменшено внутрішній борг держави. Після зарахування цих коштів золотовалютні резерви держави складуть 18,4 млрд доларів США. Він нагадав, що в 2015 році ця сума була меншою 5 млрд доларів.

“Це зміцнює фінансово-банківську систему, додає стабільності національної грошової одиниці. Це буде сприяти інвестиційній привабливості української економіки”, – підкреслив глава держави.

За словами Данилюка, додатково до 1,1 млрд доларів, які вже надійшли на рахунки Державного казначейства, додаються ще 199 млн доларів у цінних паперах, і на цю суму буде скорочено державний борг.

Гонтарева, своєю чергою, зазначила, що збільшення резервів на 1,1 млрд доларів є дуже важливим для забезпечення макрофінансової стабільності нашої держави.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця