<

Хроніки Майдану до третьої річниці революції гідності. Фото подій 18-21 лютого

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:40 | 20.02.2017 / Новини / , /
Перегляди
65
/ коментарі 4

Рівно три роки тому в центрі Києва відбулося жорстоке протистояння влади і громадян. Розпочалося все зранку 18-го лютого з мирної ходи під Верховну Раду, аби змусити депутатів переформатувати коаліцію та прийняти зміни до Конституції. Але все скінчилося кривавим протистоянням з великою кількістю поранених та загиблих.

18-го лютого мітингувальники вирушили мирною ходою в сторону Верховної ради, яка була оточена бійцями внутрішніх військ та беркутом. Фото з сайтів espreso.tv, УНІАН, блогу Varlamov, УНН.

І поки в парламенті опозиційні депутати блокували трибуну на Грушевського сталися перші сутички, які переросли у кроваве протистояння.

Вночі 19-го лютого беркут пішов у наступ на Майдан незалежності. Протестувальники запалили шини та зайняли оборону.  Внаслідок штурму “майданівці” втратили свої позиції, також був спалений Будинок профсоюзів.

Зранку керівництво СБУ об’явило про початок антитерористичної операції. На Майдані незалежності та навколо Михайлівської площі вимкнули струм. Керівник медичної служби Майдану Олег Мусій заявив, що кількість загиблих виросла до 20-ти осіб.

20-го лютого журналісти та активісти заявили, що майже всі вбиті уражені пострілами в шию та груди. Незважаючи на це протестувальники зранку пішли у наступ та відтіснили силовиків з центральної площі Києва. На Інститутській вулиці снайпери почали вести вогонь на ураження. За перші хвилини було вбито 7 людей, далі їх кількість виросла до десятків.

Тим часом в.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко підписав наказ про видачу бойової зброї співробітникам правоохоронних органів.

21-ше лютого.Тривають перемовини між опозиційними політиками та представниками влади, за участі міжнародних політиків, щодо врегулювання конфлікту. В результаті, яких Віктор Янукович виступив перед журналістами з заявою, що він ініціює дострокові президентські вибори, повертає Конституцію 2004 року та починає формування уряду національної довіри. Лідер партії “Свобода” Олег Тягнибок заявив, що рада майдану погодила підписання домовленостей щодо врегулювання кризи.

Ввечері на Майдані незалежності проходить панахида за загиблими 18-20 лютого 2014 року. Активісти заявили, що не підтримують підписані домовленості та вимагають негайної відставки Януковича. Опозиційнійних політиків, які виходять на центральну сцену освистують. Сотник майдану Володимир Парасюк ставить ультиматум діючій владі. Найактивніші сили майдану готові продовжувати протистояння до відставки президента та притягнення до відповідальності керівників силових структур. Віктор Янукович вилетів в Харків.




коментарів: 4
  1. чому ці “ВИРОДКИ” з верховної ради так не поважають тих людей які віддавали своє життя за чесну Україну .І обіцяли народові що вони принесуть добро і порядок !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок