<

Громади Прибужжя поглиблюють співпрацю з поляками

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:04 | 8.06.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Волинська делегація, у складі новоутворених об’єднаних територіальних громад Павлівки та Поромова (Іваничівський р-н), Вишнева (Любомльський р-н), переймала досвід співпраці у польських колег з міста Грубешів. Робоча поїздка відбулася за підтримки депутата Верховної Ради Ігоря Гузя, у рамках підписаної Угоди про партнерство і співробітництво між Асоціацією місцевого самоврядування Прибужжя та Спілкою Гмін Любельщизни.

Делегацію очолили помічник нардепа, голова правління Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя Андрій Бокоч та виконавчий директор Асоціації Валентина Степюк. Ініціатором налагодження міжнародної співпраці між транскордонними регіонами Прибужжя та поляками є Ігор Гузь, тому Асоціація постійно координує цей процес і допомагає у пошуку партнерів для міст чи сіл/селищ.

Сторони обговорювали шляхи налагодження співпраці між гмінами Тшещани та Уханє, регіональним товариством Грубешова (Люблінське воєводство, РП) та громадами Павлівки, Вишнева та Поромова, Волинської області.

Зокрема, під час зустрічі з головою Спілки Гмін Любельщизни Яном Молодецьким та місцевим самоврядуванням Грубешова йшлося про обмін досвідом у напрямку втілення реформи децентралізації та проведення спільних культурних заходів.

Волинянам презентували роботу гміни Грубешова у напрямку залучення грантових коштів на розвиток громади, зокрема, ознайомили з об’єктами, що збудовані або реконструйовані за грантові кошти. Це – музей під відкритим небом «Поселення готів», Західно-Волинський заповідник, агротуристичний комплекс «Над Бугом», Старий замок, джерело Божої Матінки, оглядова Вежа.

Була приємною і почесною участь делегації у гмінному святі – Дні самоврядування, на якому популяризували нашу культуру, презентували чарівні українські пісні.

«Виступ нашого колективу «Серпанок» з села Стара Лішня (Іваничівщина) надзвичайно сподобався жителям гміни. Вони активно підтримували його співом, танцями, оплесками. Були у захваті від віртуозної гри на скрипці Анни Воєводи. Колектив отримав відзнаки від війта Грубешова та голови ради», – розповіла Валентина Степюк.

Потенціал Прибужжя презентували: Оксана Стасюк – начальник відділу з інвестиційного напрямку Павлівської ОТГ, Тетяна Міщук – працівник відділу інвестиційного та проектного менеджменту Вишівської ОТГ, Тетяна Тюхта – в.о. старости села Бужанка Поромівської ОТГ.

Наступна зустріч з польськими партнерами запланована вже на Волині – у смт Павлівка. У ході якої виокремлять напрямки подальшої співпраці у сферах культурних та економічних, зокрема у питані, яке турбує обидві сторони, – це будівництво і реконструкція водопровідних та водостічних мереж.

8-9 червня до регіону Прибужжя запланований ознайомчо-навчальний візит польської делегації з 33-ьох представників Люблінського воєводства. Представники Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя візьмуть участь в круглому столі “Обмін польськими та українськими дієвими практиками місцевого самоврядування”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок