<

Громадських активістів закликають вчитися і йти у депутати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:28 | 4.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Волинські активісти та політики зібралися на публічній зустрічі, аби обговорити, чи необхідно громадським активістам йти до місцевої влади.

Про це вони говорили у середу, 3-го червня, – повідомляє Громадське.Волинь.

Зібралися на захід представники різних політичних рухів та партій, громадських організацій. Переважна більшість із них – майданці, які після революції влилися у певні суспільно-політичні структури. На зустрічі постало питання, чи варто громадським діячам далі контролювати владу, а не ставати нею. У розмові учасники заходу дійшли спільного висновку, що активістам не потрібно відмежовуватися від політики і стояти осторонь владних процесів. Адже ситуація виглядає так, що владці дають певну волю активістам, проте не здійсюють системних змін, час яких настав у всій країні.

Серед учасників таким досвідом та спостереженнями, зокрема, ділилися депутати Луцької міської ради, член виконкому ради.

Представники політсил та організацій домовилися, що будуть координувати свої дії спільно, аби увійти до органів місцевого самоврядування не просто так, а здійснити переворот у системі. Головним завданням вони поставили собі об’єднатися і замістити старих політиків, новими – із новим мисленням та певними моральними принципами, які пообіцяють не зрадити.

Постало питання фахового рівня таких активістів, які все ж не розуміють, що таке депутатська діяльність достеменно. Тож, учасники заходу зрозуміли, що необхідно проводити спільні навчання, зокрема, по всій Волинській області для людей незалежно від їх політичної приналежності. Головним завданням буде підняти їх рівень політичної освіти.

Тож, результатами зустрічі у майбутньому будуть організовані навчання для потенційних кандидатів у депутати, координація громадських та політичних сил, з метою перемоги старих можновладців із прорадянським мисленням, які уже показали за багато років, що не здатні ефективно працювати на державу та громаду.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця