<

Громадські активісти протестували під будинком волинського судді Конституційного суду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:23 | 1.11.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Громадські активісти, ветерани АТО та майданівці влаштували акцію протесту під будинком судді Конституційного Суду України Петра Філюка, який знаходиться у селі Тарасове, що під Луцьком.

Акцію влаштували через рішення КСУ про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування та закриття доступу до декларацій чиновників і нардепів, – передає Суспільне.Волинь.

Кількадесят активістів о 19:00 прибули до будинку, який є у власності судді. Акцію анонсували напередодні. Біля будинку на активістів вже чекали правоохоронці.

Під воротами будинку активісти розклали полотна з відбитками “кривавих долонь” і кілька гарбузів зі свічками всередині. Присутні на акції учасники скандували: “відставка, або смерть”.

Як розповів один з учасників акції, майданівець Богдан Климчук акцію проти судді КСУ, який родом з Луцька, невипадково влаштували 31 жовтня.

“Хоч хелловін це і не українське свято, прийшли в цей день, бо суддя Філюк – нечисть, яку потрібно виганяти”.

Зі слів учасників акції, Петро Філюк у цьому будинку буває не часто, нині живе у Києві. Акція біля будинку судді тривала близько 20 хвилин. Потому активісти рушили до будівлі Апеляційного суду області.

Під будинок судді КСУ на Волині принесли гарбузи

Апеляційний суд області Петро Філюк очолював 15 років. 30 жовтня 2019-го його було призначено суддею Конституційного Суду України.

Під будинок судді КСУ на Волині принесли гарбузи

Як розповів учасник акції Сергій Чуріков, волиняни вимагають звільнення Філюка з КСУ і скасування рішення суду, яке збурило багатьох Українців.

Фото: Павло Данильчу та Громадське. Волинь




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер