<

«Громадяни, які будуть порушувати карантинні заходи та наражатимуть на небезпеку інших, відповідатимуть за це згідно закону» – поліція

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 19.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Тимчасове обмеження проводиться виключно для того, аби попередити поширення небезпечної недуги, йдеться у зверненні Головного управління Національної поліції у Волинській області до громадян. Порушення карантинних заходів та законодавства тягне за собою відповідальність.

Просять дослухатися до звернення та дотримуватися законодавства у Володимир-Волинському відділі поліції.

За словами поліцейських, люди повинні розуміти, що карантинні заходи проводяться задля безпеки рідних та тих, хто нас оточує.

Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» з метою запобігання поширення на теритоії України гострої респіраторної хвороби COVID-19 постановою Кабінету Міністрів України від 11-го березня до 3-го квітня на усій території України введено карантин. Це передбачає:

  • заборону відвідування закладів освіти до 3-го квітня 2020-го року;
  • з 17го березня до 3-го квітня проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб;
  • з 17-го березня до 3-го квітня роботу суб’єктів господарювання, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності;
  • з 18-го березня до 3-го квітня регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів атомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення автомобілями); перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному засобі у міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспоті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному рижимі руху та на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі.

Працівники поліції будуть контролювати виконання цих норм.

“Громадяни, які будуть порушувати карантинні заходи та своїми протиправними діями наражатимуть на небезпеку інших, будуть відповідати за це згідно Закону”, – йдеться в зверненні.

Згідно статті 44 (3) Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення правил щодо карантину людей тягне за собою накладення штрафу: на громадян від 17 до 34 тис. грн, на посадових осіб від 34 до 170 тисяч.

Згідно статті 325 Кримінального кодексу України, порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням карається штрафом від 17 до 51 тис. грн або арештом на строк до шести місяців, обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років.

Якщо вказані діяння спричинили загибель людей – карається позбавленням волі на строк до восьми років.




один коментар
  1. А чого не закривають Нову лінію? Я сиджу дома на карантинні , а чоловік працює в цьому маркеті, де скупляються якраз всі ті, хто з заробітків грошей привіз і ремонти роблять. Кабмін наказав закрити всі супермаркети , крім продуктових і міськ рада також затвердила таке положення , то що в нас Закон не для всіх однаковий? Вже є приклад Італії , мало???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок