<

Гройсман та Насалик не знають прізвища голови Волинської ОДА. Звіт Міністра енергетики та вугільної промисловості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:03 | 21.02.2017 / Новини / /
Перегляди
3
/ коментарів 7

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик прозвітував на засіданні Уряду щодо проходження осінньо-зимового періоду в умовах надзвичайних заходів в енергетиці.

Під час звіту піднімали теми Нововолинської шахти, та вияснилось, що прем’єр-міністр та міністр вугільної промисловості не знають прізвища голови Волинської ОДА, назвавши Володимира Гунчика – “Гунчак”

Міністр зупинився на заходах з метою зменшення використання вугілля антрацитової групи. Зокрема, за його словами, у травні була започаткована програма переведення 2 і 5 енергоблоків Зміївської ТЕС на ПАТ «Центренерго» з антрацитової групи вугілля на використання вугілля марки «Г» і «ДГ». «Ця програма буде завершена вже протягом ІІ і ІІІ кварталів цього року. Дана програма дає можливість замістити 1 млн тонн антрацитової групи вугілля на марку газової групи», – наголосив Міністр.

При цьому він акцентував, що хоча блокада продовжується уже 25 днів, проте енергосистема працює у штатному режимі, без застосування віялових відключень

Ігор Насалик також повідомив, що ціна собівартості вугілля на Нововолинській шахті “Бужанська” сягає 2800 гривень за тонну. І це при тому, що у ціні газу, яка затверджена НКРЕКП, яка не підпорядкована Уряду, закладено вартість вугілля на рівні 1730 грн.

“Ви всі розумієте, що тим українським шахтам, які видобувають вугілля по 2800 грн, ми з бюджету напряму дотуємо цю різницю”, – прокоментував Володимир Гройсман.

Також, прем’єр-міністр Гройсман вважає за доцільне створити в Україні електронний майданчик для торгівлі вугіллям.

“Я вважаю, що це завдання Міністерству енергетики та вугільної промисловості України і Міністру Насалику – внести пропозиції, на кшталт, як працює ProZorro, щоб, наприклад, на осінь вже був створений майданчик електронних торгів по вугіллю. З ПАР, українського, польського, з інших країн. Тоді все буде зрозуміло щодо формування ціни, для українських громадян в тому числі. Тому що кожен починає коментувати інформацію так, як йому заманеться, – зазначив Глава Уряду.

Перед звітом, на своїй сторінці у фейсбук Ігор Насалик повідомив декілька фактів про Нововолинську шахту “Бужанську”:

1. Шахта працює на пластах марки ДГ і не може замінити марку АШ з зони НКТ.
2. Шахта в 2016 році була збиткова (загальний збиток 80 млн.г), але заборгованість по заробітній платі відсутня.
3. В умовах відсутності бюджетного фінансування на 2016, нам вдалося завершити проект і УВАГА!!! БЕЗОПЛАТНО передати обладнання на запуск 444 лави з шахти номер 1 ДП “Волиньвугілля”. Завтра планується запуск лави!
4. В січні 2017 року, на колегії міністерства, визначено фінансування 11 перспективних лав і в їх числі 456 лава шахти Бужанська. В квітні планується завершення робіт.
5. Всі ці заходи передбачають збільшення видобутку продукції більше чим вдвічі. Шахта стає суттєво прибутковою.

Нагадаємо, що 18-го лютого Максим Іваніщев опублікував відео про шахту.




коментарів: 7
  1. І що? Хто прокоментує? Чи директор *Бужанки*,чи Гендиректор? Не дочекаєтесь.Математична задачка для 3-го класу.

  2. передали кончанний спутнік.насалик ти одним спутніком енергобезпеку забезпечувати надумав.Тобі неуку пояснюю що лава зкомбайном 1к-101 і індивідуальним кріпленням ситуацію не рятує.Якби ти хоть день працював в лаві то знав що максимум знеї слід очікувать 400-500 тон.і то це подвигом було би.шахти збиткові…шо ти в них вкладало…ти дальокий…ганьба тобі стриптизер.

  3. При наявності елоктронного майданчика Бужанківске вугілля по ціні 2800 ні хто купувати не буде.Пане Насалик, скільки можна з наших податків утримувати цю шахту?

  4. З такою собівартістю та якістю вугілля -” Бужанська” приречена на закриття. Причому, чим швидше, тим краще для нововолинців! Носалику-респект та повага!

  5. А чому так вузько висвітлили питання дотацій шахт? Чому не вказали, що Примєр Міністр Гройсман з акцентував увагу на то, що в нашій державі є шахти де собівартість вугілля ватрує 12-14 тисяч гривень. І альо господа, наголошую що ці шахти ніхто не збирається закривати, ви уявляєте, які там відкати та відмив бабла. А що стосується деяких висерів у коментах щодо Бужанки, не звертайте увагу. Доречі поїдьте на Бужанку і злегкістю купите тону вугілля, ну максимум по 600 гривень

  6. А решту 2200 хто оплачує? Може ви, Микола Миколайович?Ще півроку тому ваш лідер кричав в інтервью, що Бужанка без дотацій буде давати вугілля, щоб тільки вам ніхто не заважав.Питання до вас, що змінилося? Ах так, лава хороша закінчилась.Ну то все в ваших руках, виходьте на собівартість 600 гр.і вперед за нагородами!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця