<

Гройсман назвав рік, коли Україна стане енергетично незалежною

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:08 | 6.11.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Нарощуючи об’єми видобутку власного газу, Україна стане енергетично незалежною до 2020 року. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі одного з телеканалів.

Як стверджує Гройсман, вже протягом кількох останніх місяців об’єми видобутку українського газу зросли на сорок сім мільйонів кубів, а раніше відбувалося стабільне зниження його видобутку. «Ми почали йти в зростання», – зазначив він. Новину передає «Преса України».

За його словами, це означає, що поступово до 2020 року Україна повинна збільшити видобуток власного газу, якого їй до того часу повністю стане достатньо. І коли їй буде повністю достатньо власного газу, вона припинить купляти газ за валюту у інших країн. Що в свою чергу буде сприяти зміцненню гривні і стабілізації економіки, підкреслив прем’єр.

Раніше Гройсман заявив про початок розробки верхнього горизонту Шебелинського газового родовища. За його словами, фахівці оптимістично оцінюють обсяги запасів газу на вказаному родовищі. Завдання України, зазначив Гройсман, на сім мільярдів кубометрів за п’ять років збільшити власний видобуток.

На його думку, це дозволить не платити валюту за те, щоб імпортувати газ, а виробляти власний. Істотно зміцнить позиції держави по енергонезалежності, національній безпеці. Зробить Україну конкурентною і значно підвищить якість проходження опалювальних сезонів, наголосив Гройсман.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер