<

Гройсман розраховує отримати транш від МВФ вже в грудні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:16 | 16.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

За словами Володимира Гроймана, кошти можуть надійти після ухвалення бюджету на наступний рік. Окрім того, стверджує прем’єр-міністр України, Київ веде переговори з Вашингтоном щодо кредитних гарантій.

Уряд у Києві розраховує, що новий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду (МВФ) надійде після того, як парламент ухвалить державний бюджет на наступний рік, і це відбудеться вже у грудні, – передає DW.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у четвер, 15 листопада. Утім, він не уточнив розміру траншу. Отримання коштів від МВФ також розблокує позики Світового банку та Євросоюзу. За словами Гройсмана, Київ також веде переговори з Вашингтоном щодо нових кредитних гарантій США.

У жовтні уряд України підвищив ціни на газ для населення, що було однією з вимог МВФ для продовження співпраці. Гройсман наголосив, що він не піде на поступки опозиційним силам, які вимагають скасувати підвищення.

“Популізм призвів до слабкості України, – зазначив прем’єр. – Цього не можна допустити”.

Нагадаємо, в жовтні українська влада та МВФ досягли згоди щодо нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA), що замінить програму розширеного фінансування (EFF). Угода  була розроблена за підтримки Світового банку та Європейського Союзу. Її має схвалити рада директорів Фонду. Засідання ради очікується після ухвалення в парламенті України державного бюджету на 2019 рік.




один коментар
  1. давай, вова, давай, скільки там в тебе до лярда не вистачае ? догоняй кролика !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер