<

Гройсман обурився через критику держбюджету-2019

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:58 | 17.10.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що його команда підготувала абсолютно реалістичний бюджет на наступний рік, який забезпечує стабільне зростання економіки, а заклики політиків щодо збільшення видатків – безвідповідальні.

Про це він сказав під час засідання Кабінету міністрів у середу, 17-го жовтня, – повідомляє Українська правда.

За його словами, у четвер, 18 жовтня, у Верховній раді буде розглянутий проект бюджету на 2019 рік і вже є багато критики щодо нього.

“Ми, як завжди, вчасно підготували проект бюджету. І саме головне, що він є абсолютно реалістичний. Реалістичний бюджет, який повністю збалансований, дає абсолютну впевненість в економічному зростанні у 2019 році”, – сказав очільник уряду.

Він зазначив, що багато хто з політичних причин починає його критикувати і хочуть додатково включити у цей бюджет видатки, які більші, ніж бюджет Німеччини.

“Ми сформували бюджет більше трильйону на 2019 рік, а нам починають пропонувати збільшити його ще на декілька трильйонів, щоб забезпечити видатки цього бюджету. Але я глибоко переконаний у тому, що у нас має бути абсолютно відповідальна політика”, – заявив Гройсман.

“Я не є фахівцем із будівництва повітряних замків. Я не є фахівцем давати порожні, пусті обіцянки”,- додав він.

За його словами, сформований бюджет забезпечить у наступному році інфляцію не більше, ніж у 7,4%, а також “зрозуміле зростання економіки”.

Прем’єр запевнив, що це означає, що при цьому бюджеті у країні буде економічна стабільність, виробництво і промисловість будуть зростати, а також будуть зростати і заробітні плати.

“Мені болить, що люди отримують поки що низьку заробітну плату. Але з першого дня ми працюємо над тим, щоб вона зростала”, – сказав він.

Гройсман наголосив, що дуже хотів би, щоб, не зважаючи на виборчий процес, державні рішення у країні приймалися відповідально.

“У нас проблем є багато, але я точно знаю, як їх вирішувати. Але для цього нам потрібна підтримка”, – сказав прем’єр.

Раніше Кабінет міністрів затвердив та направив на розгляд Верховної Ради проект держбюджету на 2019 рік.

Після цього ряд нардепів заявили про необхідність збільшити видатки, зокрема на охорону здоров’я.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер