<

Граничний термін сплати єдиного внеску -19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:58 | 3.11.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Граничний термін сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, нарахованого за календарний квартал, фізичними особами-підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування – 19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок, – повідомляють фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Порядок сплати єдиного внеску визначено Законом України від 08 липня 2010 року № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями.

Порядок сплати єдиного внеску відповідно до пункту 4 частини першої статті 4 Закону №2464 є, зокрема, фізичними особами-підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 7 Закону №2464 базою нарахування єдиного внеску для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, є суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої законом №2464. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Єдиний внесок для зазначених платників встановлюється у розмірі 34,7 відсотка.

Відповідно до абзацу третього частини восьмої статті 9 Закону №2464 фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Водночас, згідно з підпунктом 2 пункту 6 розділу IV Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 №449, фізичні особи-підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування, можуть сплачувати єдиний внесок у вигляді авансового платежу в розмірі, який самостійно визначили, до 20 числа кожного місяця поточного кварталу.

Відповідно до статті 530 Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 №435, якщо у зобов’язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконання у цей строк (термін).

У разі, якщо останній день сплати єдиного внеску припадає на вихідний, святковий  день чи інший неробочий день, то останнім днем таких строків сплати єдиного внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.

Довідково: Лист ДФС України від 29.10.2015 №39858 «Про надання роз’яснення».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер