<

ГПУ провела обшуки в приміщеннях “Нової пошти” в чотирьох містах України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:35 | 16.03.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

В рамках кримінального провадження головним слідчим управлінням ГПУ проводиться близько 15 обшуків складських та офісних приміщень ТОВ “Нова пошта” в містах Київ, Полтава, Харків та Дніпро.

Про це в мережі Facebook повідомила прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган, передає УНН.

“В рамках кримінального провадження головним слідчим управлінням ГПУ проводиться близько 15 обшуків складських та офісних приміщень ТОВ „Нова пошта“ в містах Київ, Полтава, Харків та Дніпро. Усі слідчі дії відбуваються слідчими без залучення спецпідрозділів, в рамках закону. Тому говорити про нанесення шкоди інвестиційному клімату в країні не варто. Після надання інформації слідчими зможемо повідомити деталі кримінального провадження. Наразі тільки підтвердження факту обшуків та відповідних слідчих дій”, — йдеться в повідомлені.

 Один із співвласників “Нової пошти” Володимир Поперешнюк, коментуючи обшуки в офісах команії, заявив, що слідчі дії були проведені і в його кабінеті.

“…в офісах Нової Пошти в Києві, Полтаві та Харкові проводиться обшук представниками Генеральної прокуратури України. Вперше в моїй практиці роблять обшук мого кабінету і мене особисто. Забирають особистий комп’ютер”, – написав Поперешнюк у Facebook.

Генеральний прокурор Юрій Луценко візьме під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами ТОВ “Нова пошта” та інших споріднених підприємств за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364, ч.3 ст.212 КК України. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення прес-секретаря Генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

За даними ДФС та за матеріалами кримінального провадження, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, спрямовану на надання послуг з переводу в готівку безготівкових коштів та з мінімізації податкових зобов’язань підприємств-клієнтів шляхом формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій з використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах.

Лариса Сарган також зазначила, що наступного тижня Генпрокурор заслухає матеріали провадження в присутності адвокатів представників ТОВ “Нова пошта”. Якщо доказів порушення законодавства з боку посадових осіб ТОВ “Нова пошта” не буде здобуто, кримінальне провадження буде закрито.




один коментар
  1. І бажано взяти їх за несплату пошкодених вантажів,так як пошкодять вантаж з слідами пошкоджених упаковок але видумують що пошкодження не у тому місці де пошкоджена коробка.напишіть куди звернутись щоб зробили розслідування за пошкоджений вантаж яктй застрахований,був оглянутий і запакований працівниками нової пошти,але з Полтави дзвонять і відмовляють у виплаті компенсаціі.І вантаж відправили собі на склади у Полтаві,Надайте інформацію куди звернутись за таке нахабство зі сторони нової пошти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок