<

ГПУ прокоментувала зняття санкцій з Азарова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 21.12.2018 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Майже всі виявлені активи оточення Януковича залишаються під арештом. Скасування персональних санкцій не впливає на санкційний режим ЄС.

Незважаючи на скасування санкцій, активи екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова в Україні та за кордоном все ще знаходяться під арештом. Про це заявив прес-секретар Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко на своїй сторінці в фейсбуці.

“Практично всі виявлені активи колишніх високопосадовців (оточення) часів В. Януковича, у тому числі М. Азарова, арештовані в рамках відповідних кримінальних проваджень як в Україні, так і за кордоном. Арешт згаданих активів у кримінальних провадженнях триватиме незалежно від дії адміністративних санкцій ЄС та Швейцарії”, – заявив він.

Також Лисенко підкреслив, що скасування судом попередніх рішень Ради ЄС щодо санкцій стосовно окремих осіб не впливає на діючий санкційний режим Європейського Союзу.

“Станом на сьогодні адміністративні санкції ЄС діють стосовно 13 українських екс-високопосадовців, Швейцарії – стосовно 18. Як стало відомо, Уряд Швейцарії вирішив продовжити ще на рік санкції стосовно оточення екс-Президента В. Януковича”, – зазначили в прокуратурі.

Також Лисенко додає, що вказані активи можуть бути повернуті в Україну після набрання законної сили відповідними рішеннями суду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця