<

ГПУ назвала бійню під Радою терактом і оголосила перші підозри

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:20 | 1.09.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Слідча група отримала додаткові дані для кваліфікації подій під Верховною Радою 31 серпня як теракту. Про це заявив Генеральний прокурор Віктор Шокін під час звіту від керівників силових відомств щодо розслідування подій біля ВР президенту Петру Порошенку.

Передає УНН з посиланням на прес-службу Глави держави.

“За інформацією від Генерального прокурора, спільна слідча група, яка вчора в оперативному порядку була створена за дорученням Президента, отримала додаткові дані, які дозволяють кваліфікувати вчорашні дії зловмисників під час провокацій біля Верховною Радою як підготовка, організація та проведення терористичного акту”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 31 серпня ВР попередньо схвалила президентський законопроект про зміни Конституції щодо децентралізації, що супроводжувалося заворушеннями під стінами парламенту. У результаті подій під ВР один боєць Нацгвардії помер від осколкового поранення, наступного дня від отриманих під ВР ран загинуло ще двоє нацгвардійців.

1-го вересня, президент України Петро Порошенко звернувся до Кабінету міністрів з проханням прирівняти бійців, які загинули під Верховною Радою до учасників антитерористичної операції. Про це повідомили в прес-службі Глави держави.

«Звернувся до уряду України з проханням прирівняти всіх загиблих нацгвардійців під ВР в статусі до учасників АТО і забезпечити їх сім’ї всіма грошовими виплатами, які передбачені загиблим героям в зоні проведення АТО», – повідомив Президент Порошенко під час зустрічі з керівниками силових відомств про розслідування подій у ВР 31 серпня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця