<

Готують закон, за яким ЗМІ штрафуватимуть за свідоме розпалювання міжнаціональної ворожнечі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:27 | 20.09.2018 / Новини /
Перегляди
5
/ коментарі 4

В Україні готується проект закону, який дасть можливість штрафувати засоби масової інформації за свідоме розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Як пише Інститут масової інформації, про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар 17 вересня під час круглого столу, присвяченого виявленню та протидії російській дезінформації.

Звіт з круглого столу розміщений на сайті парламенту.

“Ми пропонуємо проект закону, який базується на європейських стандартах, який говорить про те, що є неприпустимим хейтспіч і національний регулятор з питань теле- і радіомовлення зможе штрафувати ті телеканали, які свідомо транслюють вислови, які сприяють розпалюванню міжнаціональної та громадянської ворожнечі всередині країни”, – зазначила вона.

За її словами, цей закон не даватиме можливості закривати ЗМІ, “але буде давати можливості для дискусії про це: які вислови, які новини, яка інформація розпалює таку ворожнечу, – і можливість штрафувати тих мовників, метою яких є розпалювання міжнаціональної ворожнечі”.

Також голова комітету зазначила, що в Україні вже багато зроблено задля протидії дезінформації. Новим викликом є як розпізнати і створити перепони для російського фінансування інформаційного впливу.




коментарів: 4
    • не турбуйтесь, пан гей ! це не розпалювання, це заздрість невдахи до більш успішного сусіда ! не карається, так шо можете продовжувати ! головне, не всрись від лютої ненавісті, хе-хе

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця