<

Госпіталізовано 20 постраждалих внаслідок вибуху на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:58 | 3.03.2017 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

3-го березня до опікового відділення 8-ї клінічної лікарні міста Львів із травмами та опіками різного ступеня важкості госпіталізовано 20 осіб, що постраждали внаслідок вибуху газоповітряної суміші на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля».

Двоє гірників перебувають у тяжкому стані.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«Станом на 7 год. 3 березня до опікового відділення 8-ї клінічної лікарні м. Львова з травмами та опіками різного ступеню важкості госпіталізовано 20 осіб, з яких 2 – у тяжкому стані», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 2-го березня, о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті № 10 «Степова» ВАТ «ЛьвівВугілля» на горизонті 550 метрів, в 119 конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

До аварійно-рятувальних робіт залучались підрозділи Міненерговугілля та ДСНС України.

На місці події перебував міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик та Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, що прибув з метою координації дій щодо розслідування причини вибуху, надання допомоги сім’ям загиблих та постраждалих гірників.

Після засідання комісії на шахті «Степова» Гройсман заявив, що кожна родина загиблого отримає 500 тисяч гривень, ще 200 млн гривень виділять на додаткові засоби захисту шахтарів. Додатково з соціальних фондів для сімей загиблих буде виділено від 150 до 200 тис гривень.

Також буде надана підтримка травмованим гірникам.

Прем’єр-міністр зазначив, що в Україні буде створена державна комісія з перевірки безпеки на шахтах.

З метою вшанування пам’яті загиблих 3-го березня 2017 року оголошено днем жалоби в Україні. Згідно Указом Президента, у цей день о 12-й годині хвилиною мовчання вшанують пам’ять загиблих на всій території України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа