<

Гончарук подав заяву про відставку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:25 | 17.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ коментарі 3

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук подав президенту Володимиру Зеленському прохання про відставку.

«Я прийшов на посаду — виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент. Він – людина, якій українці висловили безпрецедентну довіру. І він має повне право оцінювати ефективність кожного члена своєї команди, що змінює країну», — написав Гончарук у фейсбук.

«В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в Уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо президента, який є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда», — додав він.

Зазначимо, що написання заяви про відставку на цьому етапі нічого не міняє, адже її має погодити президент. Про результати розгляду заяви Офіс Президента повідомить окремо, – пише Громадське.

Гончарук обіймає посаду прем’єра України з 29 серпня і став наймолодшою людиною на цій посаді — йому 35 років. До цього призначення був заступником керівника Офісу президента (з 28 травня 2019 року).

Уряд Гончарука почав свою роботу під час найактивнішої фази бюджетного процесу. За відносно короткий проміжок часу урядовці зуміли затвердити бюджет на 2020 рік, пронести через парламент низку законів, зокрема про пільгові кредити для бізнесу. Також саме цьому уряду довелося проводити переговори з Газпромом про транзит газу та у стислі строки завершити реформу газового ринку.

Нагадаємо, напередодні у мережі опублікували нібито аудіозапис наради у прем’єр-міністра Олексія Гончарука, на якій він каже про примітивне розуміння економіки у президента Володимира Зеленського, а себе називає «профаном».

Глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія стверджує, що була «склейка» фраз різних людей в різний час, яку хтось робив заради сенсації. Сам Гончарук після зливу заявив, що команду президента та уряду не зламати.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер