<

[ОНОВЛЕНО] Голову сільради у Рожищенському районі затримали за корупційні схеми із землею

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:54 | 9.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

8-го січня, правоохоронці затримали посадовця та посередника за місцем проживання підозрюваного. За безперешкодне виділення у власність земельної ділянки громадянин повинен був заплатити 6 тисяч доларів США «винагороди».

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань
Нацполіції України.

Під час проведення заходів із викриття осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, причетних до організації корупційних схем, було викрито голову однієї з сільських рад регіону. Останній налагодив корупційну схему вирішення земельних питань. До протиправної діяльності у якості посередника залучив керівника комерційної структури, який є сертифікованим інженером-землевпорядником. 

Так, правоохоронці задокументували факт вимагання та одержання фігурантами неправомірної вигоди. За безперешкодне виділення у власність земельної ділянки громадянин повинен був заплатити 6 тисяч доларів США «винагороди». У разі відмови – затягування процесу або взагалі негативний розгляд даного питання на сесії.

Наприкінці грудня минулого року сільський голова через землевпорядника отримав першу частину неправомірної вигоди – 5 тисяч гривень посередник забрав собі, а тисячу доларів США передав посадовцю.

У середу, 8-го січня, правоохоронці задокументували одержання посередником другого «траншу» – 3 500 доларів США. Після передачі коштів голові сільраді обидва були затримані за місцем мешкання чиновника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 

Як повідомляє Волиньпост, на хабарі «погорів» голова Переспівської сільської ради Віктор Лук’янчук, що у Рожищенському районі.

За повідомленням прокуратури Волинської області, викрито голову однієї з сільрад області та підприємця-проектанта, які за попередньою змовою одержали від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 4,5 тис. доларів США за сприяння в отриманні рішення сільської ради про дозвіл на розробку проекту землеустрою із надання у власність земельної ділянки комерційного призначення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок