<

Головний держсанлікар країни розповів, коли в Україні можуть зняти масковий режим

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:34 | 10.05.2020 / Новини / , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Масковий режим може завершитися до кінця літа у разі зменшення кількості нових випадків COVID-19 у період карантину в Україні.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю РБК-Україна, – передає Укрінформ.

“Якщо кількість випадків буде йти до зниження, поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а досить швидко вийдемо. Можливо, і дитячі садочки відкриємо.

Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадків і маска стане з нами невід’ємним “другом” до кінця цього року”, – сказав він.

За словами Ляшка, поки в країні діє карантин, доти зберігатиметься вимога носити маски, користуватись антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції.

Посадовець також підкреслив, що наступний перегляд карантину відбудеться 22-го травня.

“…У нас розробляється поетапний план виходу з карантину. Ми вже зараз пом’якшуємо обмеження з 11-го травня. Наступний етап перегляду карантину – 22-го травня. Будемо дивитися розвиток епідситуації”, – додав головний держсанлікар.

Ілюстративне фото




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок