<

Головний медик Волині вважає, – “У нас надлишкова кількість лікарень”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:42 | 12.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 4

На Волині знаходиться надлишкова кількість лікарень. Саме тому в малопотужних лікарнях у лікарів не достатньо практики, оскільки для підвищення його кваліфікації фізично не вистачає пацієнтів.

Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк у прямому ефірі ток-шоу “Протилежний Погляд LIVE” у п’ятницю, 10-го лютого, – пише “Конкурент”.

“Госпітальний округ – це функціональне об’єднання лікувальних закладів для надання спеціалізованої вторинної медичної допомоги населенню, яке проживає на цій території. Не буде генерального директора, який буде вирішувати, де і куди відправляти фінанси чи як має працювати та чи інша лікарня. Створення госпітальних округів – це спроба полікувати пацієнтів. Ми розуміємо, що в нас надлишкова кількість лікарень, і ті ресурси, які б могли працювати на послугу, на допомогу в реанімації, на безкоштовні ліки, на інші програми в нас, на жаль, витрачаються на стіни, на заробітну плату персоналу, на абсолютно непродуктивну роботу. Тут два аспекти: медичний (я б його поставив на перше місце) та економічний”, – наголосив він.

Із його слів, лікарі у малопотужних лікарнях в лікаря мають недостатньо практики через нестачу пацієнтів, тож не можуть фахово займатися своєю роботою.

“Якщо хірург оперує один раз у два тижні чи місяць, то він не може бути кваліфікованим хірургом. Безпечніше людину доставити в ту лікарню, де їй може бути надана хороша медична допомога. Статус інших лікарень… Пропонується створити раду госпітального округу, куди входитимуть представники районної ради, районної адміністрації, представники територіальних об’єднаних громад, медичні представники і працівники обласної державної адміністрації, які будуть колегіально вирішувати справи. Це рішення буде не остаточне. Закон про місцеве самоврядування ніхто не відміняв. Я тут взагалі загроз не бачу ніяких. Те, що лікарень забагато – точно”, – резюмував Ігор Ващенюк.

https://www.facebook.com/PoglyadLIVE/videos/1039547269483475/




коментарів: 4
  1. При СРСР лікарень було не менше, а лікували безкоштовно і практика була в лікарів, в даний же час практики в лікарів поменшало тому що люди не мають коштів щоб лікуватися в лікарнях і лікуються самостійно як позволяють можливості тому що в лікарню без грошей заходити не варто, на тебе ніхто і не подивиться от і вся арифметика.

  2. Вдумайтесь в те ,що говорить даний “професіонал”,-“Пропонується створити раду госпітального округу, куди входитимуть представники районної ради, районної адміністрації, представники територіальних об’єднаних громад, працівники обласної державної адміністрації, які будуть колегіально вирішувати справи”,,- яке взагалі до медицини мають відношення дані представники??? мабуть “ця рада” буде проводити операції пораненим учасникам АТО,можливо нададуть першу медичну допомогу???? Ближче до корита,вирішувати справи! Ганьба!!!!

  3. Йому пацієнтів мало.Подивіться люди на цього мудрика.Сьогодні людина не йде в лікарню-бо немає грошей.Паразіт такий .Сьогодні куди палкою не кинь -то попадеш в каліку.Паціентів йому подавай.Пацієнтам гроші дай і вони самі прийдуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок