<

Головні тренди найбільшої виставки електроніки CES 2015

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:55 | 6.01.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Виставка CES 2015 починається завтра і триватиме до дев’ятого січня. Завтра в Лас-Вегасі стартує міжнародна виставка споживчої електро- ніки 2015 International CES (Consumer Electronics Show) 2015 – міжна- родної виставки. Триватиме вона до дев’ятого січня.

Цього року очікується участь більше трьох з половиною тисяч кампаній. Видання CbsNews підготувало тренди, які можна очікувати на виставці, – пише Корреспондент

Віртуальна реальність

1558045

Тут очікується не тільки Oculus, яку Facebook купив за 2 мільярди доларів, зі своїм віртуальним шоломом, а й різні пристосування, що дають доступ до віртуальної реальності за допомогою мобільних пристроїв, наприклад Google Cardboard або Gear VR.

Звісно, це не означає, що магазини додатків відразу будуть переповнені іграми з підтримкою віртуальної реальності, але напрямок набирає все більшої популярності, і швидше за все, ним будуть займатися всі компанії, так чи інакше пов’язані із сучасними технологіями.

Нове покоління автомобільних систем

1558046

На виставці будуть представлені й автомобільні компанії, такі як Audi, BMW, Chrysler, Ford, GM, Mercedes, Toyota і Volvo. Очікується поява автомобілів з інтегрованими відповідними системами нового покоління, такі як автономне водіння, запобігання аваріям, автоматична парковка та інше.

Таким чином, крім розвитку мультимедійних можливостей, автомобілі також стають розумнішими, тому можна очікувати появи різних інтелектуальних систем.

Інтернет речей

1558056

Згідно із заявою організаторів, CES покаже “найбільший вибір продуктів, додатків і технологій, пов’язаних “Інтернетом речей”. Звучить знайомо, оскільки те ж саме говорили і на минулій виставці.

Але тренд є тренд, а “інтернету речей” необхідний єдиний простір, щоб організувати зручну роботу з розумними елементами будинку з мобільного пристрою.

Так, на виставці компанія Qualcomm покаже, як вона має намір розвивати свою платформу, а Intel вже представила своє бачення єдиного простору для таких пристроїв. Bosch, Cisco і ABB також не мають наміру упускати цей сегмент і готують власне середовище управління розумними гаджетами.

Крім того, Google хоче зібрати всі смарт-пристрої під егідою стартапу Nest – ці системи повинні значно прискорити розвиток і появу великої кількості домашніх гаджетів з доступом в мережу.

Електроніка, яка надягається

1558047

Електроніка, яка надягається, обіцяє стати головним трендом 2015 року. Це стане можливим завдяки появі більшої кількості гаджетів з дисплеями. Їхня наявність дозволяє пропонувати більше можливостей для таких пристроїв без необхідності взаємодії зі смартфоном, а вершиною цього розвитку стане черговий бум смарт-годинників.

Найбільш обговорюваною темою цього тренда є, звісно, смарт-годинник iWatch від Apple (на виставці він не буде представлений), проте на виставці буде також 580 компаній, що демонструють продукти цього сегменту.

Повсюдне 4К

1558049

У 2015 році на CES 2015 Sony, LG, Sharp, Samsung і Panasonic представлять нові лінійки телевізорів, що містять в собі і панелі з 4К-дозволом. Таким чином значно розшириться кількість пристроїв на ринку, таких як монітори або телевізори, для відтворення відповідного контенту.

Це добереться і до камер, що також має збільшити продажі телевізорів і моніторів з підтримкою такого дозволу, які будуть поступово дешевшати на тлі зростання ринкової конкуренції.

Роботи

1558064

Кількість експонатів-роботів у порівнянні з минулою виставкою також має збільшитися на 25 відсотків. Очікуються робот-андроїд з людською зовнішністю, і роботи у вигляді тварин, і роботи-охоронці, і роботи-прибиральники.

Кібербезпека

1558051

Разом з розвитком технологій закономірно можна очікувати і зростання кібер-злочинів. Тому на виставці будуть представлені і нові додатки, продукти і технології, покликані забезпечити безпеку користувачів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа