<

Головне управління Нацполіції Волині просить кошти на транспортування померлих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:15 | 12.07.2016 / Новини /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Головне управління Нацполіції у Волинській області просить обласну раду допомогти вирішити проблему довезення померлих громадян до бюро судово-медичних експертиз (моргів).

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 11 липня, – повідомляє ІА Волинські новини.

Депутати розглянули звернення Головного управління Національної поліції у Волинській області щодо сприяння у вирішенні проблеми транспортування померлих громадян до бюро судово-медичних експертиз (моргів) для проведення відповідних досліджень.

Як розповів начальник юридичного управління облдержадміністрації Віталій Потапенко, звернення розглядали в облдержадміністрації і повідомили, що вирішення цих питань не належить до компетенції обласної ради. На перевезення від місця виявлення до моргу померлих громадян, які не мають встановленого місця проживання та у яких відсутні рідні та близькі, у Нацполіції відсутні кошти, тому автори звернення питання просили врегулювати за рахунок обласного бюджету. Втім, проаналізувавши законодавство, встановили, що ці питання повинні вирішувати органи місцевого самоврядування за рахунок місцевих бюджетів. Оскільки всі міські, сільські та селищні бюджети на Волині виконані у дохідній частині, а деякі мають перевиконання, тому, на думку посадовця, за рахунок власних коштів повинні здійснювати довезення померлих громадян від місця знаходження до моргів та надання інших ритуальних послуг.

Член комісії Михайло Бегаль зауважив, що ці питання зазвичай вирішували місцеві громади, а у майбутньому ці питання перейдуть у компетенцію об’єднаних територіальних громад.

Таким чином, члени комісії рекомендували ГУ Національної поліції у Волинській області порушити перед Міністерством внутрішніх справ питання щодо необхідності вдосконалення нормативної бази порядку виконання довезення громадян до бюро судово-медичних експертиз або моргів.




один коментар
  1. У Колвелі, 2 роки тому, збиту собаку прибрали за 15 хвилин. Жінка, 2-чі почесний донор пролежала в центрі міста!!! з 12.00 до 17 години!!!!Якими сумами оцінити моральний збиток не лише родині, а й усім громадянам, дітям, що проходили повз локомотив! Це візитівка нелюдів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця