<

Голові Волинської ОДА Погуляйку висловили недовіру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:30 | 10.12.2020 / Новини / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Депутати шляхом таємного голосування висловили недовіру голові ОДА Юрію Погуляйку.

Голосування провели 10-го грудня під час засідання другої позачергової сесії Волинської обласної ради, – повідомляють Волинські новини.

Перед цим, обранці громади розглянули питання щодо звіту голови ОДА та визнали його роботу незадовільною.

До діяльності Юрія Погуляйка в депутатів накопичилося чимало претензій. Так, до прикладу, обранці громади незадоволені тим, що бюджет області цього року постійно не виконується. Також чимало пересторог викликають і корупційні скандали, у тому числі й на ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області».

Обурило депутатів і те, що голова облдержадміністрації приписав собі в здобутки акумулювання коштів на боротьбу з коронавірусною хворобою, хоча це була ініціатива народного депутата Ігоря Палиці та депутатів обласної та Луцької міської рад.

Натомість Юрій Погуляйко не відгукується на запрошення депутатських комісій, не приходитть на сесії та не спілкується ні з ким із волинян.

Урешті, після таємного голосування лічильна комісія порахувала голоси за висловлення недовіри голові облдержадміністрації. «За» проголосували 49 депутатів, «проти» – 4, «утримався» – 4 обранець громади, 7 бюлетенів не використані.

Зауважимо, відповідно до чинного законодавства, якщо дві третини депутатів місцевої ради проголосували за недовіру голові облдержадміністрації, то рішення направляють Президенту України, і це може стати підставою для відставки голови ОДА.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок