<

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик не підтримує блокаду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:12 | 14.03.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Активісти, які 13-го березня, прийшли в ОДА з вимогою звільнити затриманих блокадників ОРДЛО, заявили: голова Волинської ОДА Володимир Гунчик не підтримує блокаду, бо, зокрема, є акціонером автомобільного заводу, який має прямі бізнес-стосунки з країною-агресором – Росією.

Волиняни вимагали відпустити затриманих, звільнити українських полонених із тимчасово окупованих територій та на законодавчому рівні затвердити торговельну блокаду, – пише ІА Волинські новини. 

«Я доповів про нашу зустріч, отримав відповідь, що ніхто нікого затримувати не буде. Є відповідні дії, які проводить поліція та СБУ. Попросив Адміністрацію Президента додатково дати інформацію про людей, яких затримали. А якщо комусь пред’являть обвинувачення, я вас інформуватиму», – заявив Гунчик після перемовин зі своїм керівництвом.

Тим часом, присутні правоохоронці додали, що захоплення редуту – це контрдиверсійні заходи, аби встановити, чи активісти мають при собі зброю, якщо так, то чи легально. На це активісти обурилися, мовляв, українська влада сприймає учасників блокади, як диверсантів.

«Які це можуть бути диверсанти, якщо це зона АТО й документи всіх людей там перевіряли», – зауважили присутні.

Губернатора запитали, чи не вважає він моральним обов’язком піти з поcади, якщо Президент дозволяє такі дії проти народу.

На це Гунчик відрізав, що завжди буде підтримкою для гаранта.

«Я з Порошенком був, є і буду», – наголосив Володимир Гунчик.

Потім із залу хтось із активістів запитав, мовляв, якщо його керівник ляже в «труну», то чи й він піде за ним. На що Гунчик запевнив, що теж піде слідом, і додав: «Мало каші з’їв. Ти ще малий, щоб таке говорити!».

Також Гунчик зауважив, що засуджує силовий розгін, він проти торгівлі зброєю, наркотиками, але щодо блокади ОРДЛО сказав так: «Там такі ж люди, як ми».

Але присутні в залі запитали, чи, раптом, така позиції очільника ОДА не пов’язана з власними бізнес-інтересами.

«Може ви не підтримуєте блокаду, бо ви є акціонером автозаводу й ведете бізнес з Росією?» – запитали активісти.

На що посадовець погодився, що дійсно, Луцький автоскладальний завод №1 «ПАТ «АК «Богдан Моторс» випускає електрообладнання й має бізнесові стосунки з російською фірмою із Санкт-Петербургу.

«На цьому підприємстві працює тисяча людей. Давайте у них запитаємо, чи вони за те, щоб зупинити завод?! Я ще раз повторюю, і відповідаю, що конструкція тролейбуса дуже складна, щоб її розробити – необхідно зо два роки. Дійсно, свого часу була зроблена така схема з урахуванням російської системи управління і вона поставляється із Санкт-Петербурга. Щоб сьогодні перейти на нову систему управління, необхідно, аби завод зупинився на два роки й конструював новий тролейбус. Відповідно, всім працівникам треба сказати, що вони два роки будуть без зарплат. От така моя позиція», – відповів голова ОДА.

На це йому дорікнули, що російська агресія проти України триває вже четвертий рік й за цей час можна було дві нові схеми розробити, на що Гунчик промовчав, а присутні в залі наголосили, що Волинь не може очолювати людина, яка не підтримує блокаду.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа