<

Голова облдержадміністрації зустрінеться з директорами ПТУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:28 | 6.04.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Голова облдержадміністрації Володимир ГУНЧИК прокоментував для «Урядового кур’єра» ситуацію з фінансування профтехосвіти на Волині.

– Виконуючи доручення Адміністрації Президента України та рішення уряду, на Волині активно працюють над програмою реформування системи професійно технічної освіти, – підкреслив Володимир Гунчик. – Облдержадміністрація, з огляду на брак узгодженої системи фінансування закладів профтехосвіти, звернулася до Волинського об’єднання Федерації роботодавців України з проханням провести спільну нараду, де й визначать потребу в спеціалістах, яких готують відповідні заклади. А далі треба спланувати спільні дії щодо фінансування ПТУ та підготовки робітничих кадрів, юридичного супроводу, забезпечення відповідальності навчальних закладів, роботодавців та органів місцевого самоврядування в контексті подальшого працевлаштування випускників ПТУ, – пише Слово Волині.

Щоб зняти напругу в питанні фінансування профтехосвіти, облдержадміністрація внесла до обласної ради подання профінансувати навчальні заклади в обсязі 15 мільйонів гривень, виділених згідно з рішенням уряду, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

– Так, залишаються проблемними питання фінансування профтехосвіти у містах Ковель, Володимир-Волинський та Нововолинськ, де, за інформацією міських голів, у місцевих бюджетах бракує коштів для утримання закладів професійно-технічної освіти, розташованих на їхніх територіях, – підкреслив Володимир Гунчик. – Тож аби узгодити спільні дії щодо реформування системи профтехосвіти, облдержадміністрація в першій половині квітня планує провести обговорення питання під час спільної зустрічі представників влади, органів місцевого самоврядування, депутатів обласної ради, роботодавців та, звісно, керівників професійно-технічних закладів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер