<

Голландський університет запустив новий проєкт: полежати перед іспитом у могилі, щоб заспокоїтися

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:43 | 12.11.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У голландському Університеті Радбауд придумали незвичайний спосіб допомогти студентам впоратися зі стресом від іспитів і задуматися про вічне. За університетською каплицею вирили відкриту могилу для медитації, і учні дійсно прагнуть в неї потрапити.

Про це пише Mirror, – передає Апостроф.

Усередині могили є килимок, подушка і покривало з написом “Залишайся дивним”. За словами студентів, проєкт настільки популярний, що для “дострокового поховання” їм доводиться записуватися в лист очікування.

“Я і мій сусід планували відправитися туди тиждень тому, але виявили, що є лист очікування, щоб дійсно потрапити в могилу, – розповів Студент Шон Маклафлін. – Я поки не записався, але планую підійти і зробити це найближчим часом”.

Засновником проєкту став співробітник Джон Хаккінг. За його словами, “могилу очищення” він вирив для того, щоб учні ще більше цінували свій час на цій землі.

“Кінець життя, смерть – це табу, складне для студентів… про смерть дуже важко говорити, особливо коли тобі 18, 19, 20 років”, – пояснив він.

Щоб популяризувати “могилу очищення”, Хаккінг розвісив у кампусі плакати з написом “memento mori” (в перекладі з латині – “пам’ятай про смерть”).

“Затишне” місце можна забронювати на час від 30 хвилин до трьох годин.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер