<

Хлопець з Любешівщини став першою дитиною в Україні, якій зробили трансплантацію серця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 22.09.2021 / Новини / , , /
Перегляди
1151
/ Коментарі відсутні

У Львові медики вперше в Україні здійснили операцію трансплантації серця 13-річному хлопчикові з села Зарудчі Любешівського району.

Про це у фейсбуці повідомив генеральний директор Клінічної лікарні швидкої допомоги Львова Олег Самчук.

“Серце пересадили 13-річному хлопцеві з Волині з села Зарудчі. Він хворів від липня. Останній місяць дитина була в реанімації Волинського ОДТМО, останні два тижні – у нас. Стан хлопця був критичним і рахунок ішов на дні”, – йдеться в пості.

Директор лікарні наголосив, що операцію провели Борис Тодуров з Гаврилом Ковтуном та лікуючим лікарем дитини Віталієм Петровим.

Як зазначають, донор – 54-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Згоду дала його дружина.

Крім того, було проведено операцію пересадки легень 56-річному львів’янину. За словами медика, чоловік понад десять років мав хронічну хворобу легень, останні чотири майже не виходив з квартири, був киснезалежним. Без нових легень він прожив би не більше кількох місяців.

Трансплантацію виконали українські кардіохірурги Ігор Гуменний, Роман Домашич та торакальний хірург Юрій Король з допомогою польських колег.

“Це ще один величезний крок на шляху до трансплантаційної незалежності. Наші громадяни тепер не мусять їхати на таке лікування за кордон, це уже доступно в Україні. Тепер потрібно зробити так, щоб цих операцій були сотні в рік, і кожен українець, який потребує донорського органу, його отримав”, – підсумував Самчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця