<

Хліб подорожчає на 35% до осені

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:22 | 11.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
394
/ коментарі 4

В Україні ціна хліба у вересні-2022 буде на 35% більшою, ніж у такий же період 2021 року.

Причина – подорожчання азотних добрив та поганий стан озимини, повідомляє OBOZREVATEL.

«Цьому є реальні пояснення. Наразі фермери вийшли в поле. Почалося підживлення озимини. Це перший захід, який проводять українські хлібороби. Порівняно з минулим роком, підживлення озимини подорожчало у 3,1 раза через збільшення ціни на азотні добрива», – пояснює голова Спілки українського селянства Іван Томич.

Він додає, що українським хліборобам вирощування озимої пшениці, тобто технологічний процес, без жнив, обійдеться вдвічі дорожче. За словами Томича, наразі стан озимини гірший, ніж роком раніше.

«У багатьох фермерів є значні втрати врожаю. У деяких вони становлять 25%. Крім того, сам стан озимих у середньому гірший, ніж торік. Урожай озимої пшениці у 2022 році буде меншим, ніж у 2021 році. Адже українські фермери через подорожчання добрив працюють собі на збиток», – підсумував він.




коментарів: 4
  1. а ціни на азотні добрива зросли, бо их роблять з газу, а ціни на газ зросли, бо нема договору з агресором і доводиться мацкальский газ купувати у венгрів, які по договору з агресором отримують газ по $125 . Це перемога гідности ! Так тримати !

    • “америка нам поможе” – і спробуй достукайся до свідомості тих, хто так думає.
      Вони ж навіть не доганяють шо повна фраза звучить “америка нам поможе ВИМЕРТИ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця