<

Глави сепаратистів вимагають узгодження усіх постанови щодо Донбасу з ними

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:03 | 16.03.2015 / Новини / , , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Глава сепаратистів ДНР вважає, що всі постанови Ради щодо Донбасу повинні бути підписані главами “республік”.

Глава самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко заявив, що розглянута постановапро особливий статус Донбасу має бути узгоджена з сепаратистськимиреспубліками”,  повідомляє “Донецкое агентство новостей“, – пише Корреспондент.

Захарченко вважає, що таке узгодження має проходити кожен документ щодо ситуації в Донбасі, що надходить у Верховну Раду від президента України. “Якщо немає узгодженого документа, де стоять наші з Плотницьким підписи, то це вважається порушенням мінських домовленостей”, – стверджує глава ДНР.

Тим часом, представники ДНР і ЛНР, що брали участь раніше в мінських переговорах про врегулювання конфлікту в Україні, привітали намір України прийняти відповідний документ. Вони висловили надію на те, що він буде затверджений якомога швидше і “створить передумови для взаємної довіри”.

Постанова має визначити, на яку територію поширюється дія закону “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”, раніше затвердженого Верховною Радою. Прийняття такого документа Верховною Радою передбачено одним з пунктів мінських угод. Голосування по особливому статусу повинно пройти 17 або 18 березня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця