<

Глава Укрзалізниці вражений масштабами корупції в компанії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:44 | 20.08.2016 / Новини /
Перегляди
67
/ коментарі 2

Глава Укрзалізниці Войцех Балчун заявив в ефірі 5 каналу, що не передбачав, наскільки серйозною проблемою є корупція в компанії.

“Я передбачав, що це (корупція – ред.) проблема, але не передбачав, що це настільки серйозна проблема. Практично із самого початку я бачу тільки схеми, які сприяють корупції. Дуже непрозорі процедури. Дуже часто ми вибираємо найдорожчу пропозицію в наших тендерах і найнижчої якості.

І проблема тут не в тому, ми застосовуємо ProZorro, чи ні, тому ми застосовуємо… А проблема там, де готується специфікація. І ця специфікація таким чином розробляється, що вона сприяє одному переможцю. І це незважаючи на те, що на самому етапі тендерної процедури все вже йде за правилами гри. І це велика проблема для фірми “, – пояснив Балчун.

Він також підкреслив, що компанія в масштабах року втрачає мільярди гривень, які насправді мали використовуватися в інтересах фірми, підвищувати якість і стандарти для пасажирських перевезень і здатність в залученні вантажних перевезень.

“Якщо нам вдасться обмежити масштаби цього явища, а я іншого виходу не бачу, то Укрзалізниця стане однією з найкращих і найбагатших фірм в Україні”, – зазначив Балчун.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця