<

Гірники запропонували міністру піти у відставку. Розпочато підготовку до з’їзду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:22 | 3.04.2015 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Відбулося засідання президії Незалежної профспілки гірників України, на якому було розглянуто низку найнагальніших питань. Значну увагу було приділено ситуації, що склалася на підприємствах видобувної промисловості у зв’язку з невиплатою заробітної плати.

У вступному слові голова НПГУ Михайло Волинець наголосив, що безвідповідальні дії посадовців Міністерства енергетики і вугільної промисловості призвели до кількасот тисячних заборгованостей і як наслідок – змусили трудові колективи вдатися до проведення стихійних страйків. «Влада має знати, – наголосив Михайло Волинець, – що страйки наростатимуть із новою силою, якщо становище у паливно-енергетичному комплексі не буде докорінно змінено», – пише Конфедерація вільних профспілок України

Згодом уже в приміщенні Міненерговуглепрому засідання президії НПГУ продовжилося разом із колегами – членами президії Профспілки працівників вугільної промисловості України. Міністр енерговуглепрому Володимир Демчишин на зібранні шахтарів почувався досить незатишно, бо там відбулася досить принципова, відверта й навіть жорстка розмова. Спочатку гірники терпляче вислухали урядовця, який майже півгодини монотонно розповідав про труднощі сьогодення й зовсім не райдужні перспективи вугільної галузі загалом і деяких шахт зокрема. Млявий виступ пана міністра мало кого із присутніх задовольнив, а більшість просто обурив. Першим, у кого увірвався терпець, став голова міської організації НПГУ Первомайська Романа Панчука. Йому, як і більшості гірників, набридло слухати непереконливі пояснення високопосадовця.

«Не намагайтеся нас розжалобити, – закликав профспілківець із Луганщини. – Нічого з цього не вийде. Краще зізнайтеся, що ви – не професіонал у енергетичній галузі, а тому не можете впоратися із покладеними на вас завданнями. Найкращим виходом із цієї ситуації було б написати заяву на звільнення із займаної посади».

Дісталося урядовцю на горіхи і від голови Обласного об’єднання НПГУ Західного Донбасу Віктора Грека: «Міністр не знає, як відповісти на наші запитання, не володіє ситуацією, не здатний вирішувати питання, так що вистачить вести порожні розмови з цією людиною – дайте йому аркуш паперу, нехай пише заяву про звільнення».

Оскільки конструктивного діалогу з міністром знову не вийшло, Незалежна профспілка гірників України і Профспілка працівників вугільної промисловості України планують невдовзі провести Всеукраїнський з’їзд шахтарів, для підтримки якого в столицю прибуде близько 10 тисяч шахтарів. Уже створено організаційний комітет.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер