<

Геращенко отримала листи від політв’язнів Карпюка і Кияшка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:38 | 13.01.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарі 2
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко отримала листи від українських політв’язнів Ігоря Кияшка і Миколи Карпюка.

Про це написала Ірина Геращенко у Фейсбуці.

“Отримала листи від політв’язнів Кремля Миколи Карпюка і Ігоря Кияшка. Микола незаконно утримується в російській тюрмі за абсолютно абсурдними звинуваченнями вже майже 5 років…., Ігоря затримали рік тому, звинуватили в шпигунстві – традиційна для російських судилищ проти українців стаття”, – написала перший віце-спікер.

За її словами, у листі Карпюк дякує всім українцям і владі за моральну підтримку родин політв’язнів, просить переказати вітання Президентові і, взагалі, “дуже теплі слова написав українцям”.

«Никто не вправе заявлять, что украинцы не способны на национальную солидарность” – це з листа Миколи Карпюка, де багато важливих роздумів про силу любові і добра. Я не знаю пана Миколу особисто, але з листа мені здалося, що він – глибоко віруюча людина, серце якої відкрите і не озлобилося, попри обставини, попри 5 років тюрми”, – зазначила перший віце-спікер.

Водночас, за її словами, Кияшко написав, що в переддень новорічних свят слова підтримки від українців були для нього дуже важливі.

Політв’язні подають усім нам великий приклад сили волі, мужності і віри. Наше завдання – підтримувати родини і боротися за звільнення всіх. Принагідно дякую всім, хто підтримав ідею написати листа нашим бранцям, мені здається, це важлива моральна підтримка”, – зазначила Геращенко.

Як повідомлялося, 26 травня 2016 року суд у РФ засудив Миколу Карпюка до 22,5 року ув’язнення за звинуваченням у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-95 роках. При цьому обвинувачення не надало жодних доказів того, що Карпюк перебував у Чечні у цей період.

Українського адвоката Ігоря Кияшка у грудні 2018 року обласний суд у російському Нижньому Новгороді до восьми років ув’язнення у колонії суворого режиму за звинуваченням у шпигунстві і спробі контрабанди військового обладнання.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер