<

Генпрокуратура в диму: у Києві пройшла акція на підтримку Стерненка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:40 | 27.02.2021 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Києві 27-го грудня кілька тисяч людей прийшли під будівлю Офісу президента на підтримку активіста Сергія Стерненка, якого засудили до 7 років ув’язнення. Стерненка звинуватили у викраденні колишнього депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича.

Станом на 12:00 люди заповнили майже всю площу під будівлею ОП. Вони тримали у руках плакати, зокрема з написами «Ні репресіям!», «Коли прийдуть за Аваковим?», «Яке верховенство, таке і право», – повідомляє Громадське.

До будівлі Офісу президента з’їхалося кілька десятків поліцейських авто, біля натовпу чергували чимало правоохоронців. Волонтери розгорнули пункт допомоги, щоб люди могли прийти й загрітися. Там можна було випити гарячого чаю, кави чи перекусити.

Згодом учасники акції рушили до Офісу генпрокурора. Дорогою і біля будівлі ОГП вони палили димові фаєри. Частину із них демонстранти кидали в бік будівлі.

Учасники акції вигукували гасла на підтримку Сергія Стерненка та з критикою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генпрокурорки Ірини Венедіктової.

Дим від фаєрів на фасаді Офісу генпрокурора. Протестувальники закидали будівлю фаєрами, вимагаючи звільнення активіста Сергія Стерненка та відставки генпрокурорки Ірини Венедіктової.

Учасники акції очікують реакції української влади, зокрема президента Володимира Зеленського. Обіцяють, що повертатимуться знову і знову, якщо їх вимоги не почують.

Нагадаємо, 23-го лютого Приморський районний суд Одеси засудив ексочільника одеського осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка до 7 років та 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Справа стосується викрадення й катування керівника одеського осередку проросійської партії «Родіна» Сергія Щербича у квітні 2015 року.

Зокрема, Стерненку закидали розбійний напад, викрадення людини, а також незаконне зберігання вогнепальної зброї. Суд визнав активіста винним за всіма трьома статтями Кримінального кодексу. Але покарання призначили за двома статтями — про розбійний напад і зберігання зброї. Покарання за викрадення людини не призначили, оскільки закінчився термін притягнення до кримінальної відповідальності.

Того ж дня по всій Україні відбулися акції протесту на підтримку Стерненка: у Києві між поліцією та мітингувальниками сталися сутички, є постраждалі




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок