<

Генпрокуратура попросила Канаду допомогти встановити авторів книги Януковича

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 18.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Генеральна прокуратура України просить Канаду допомогти у встановленні авторів книги колишнього президента Віктора Януковича Україна – країна можливостей.

Про це йдеться в ухвалі суду від 6 квітня, передають Українські новини.

Під час досудового розслідування Генпрокуратура встановила, що 18 липня 2011 року в Донецьку між друкарнею Новий світ і тоді президентом Януковичем був укладений договір, згідно з яким глава держави зобов’язується створити літературний твір Україна – країна можливостей (Opportunity Ukraine) та передати видавництву майнові права на цей твір.

У свою чергу видавництво взяло на себе зобов’язання виплатити Януковичу авторську винагороду в сумі 32 млн гривень і видати книгу тиражем 1 млн примірників.

Друкарня обумовлений тираж примірників книги не видала і, відповідно, не реалізувала.

У той же час у 2011-2012 роках на банківські рахунки Януковича друкарня перерахувала 26 560 192 гривень під виглядом авторської винагороди.

“У кримінальному провадженні, серед іншого, встановлюються особи, які є справжніми авторами текстів розділів даної книги, обставини і період їх написання”, – йдеться в судовому рішенні.

Встановлено, що велика частина текстів розділів книги створена в період березня-травня 2011 року іншою особою.

По мірі написання зазначені тексти розділів книги частинами прямували на певну електронну поштову скриньку.

Крім цього, не встановленою особою на вказану поштову скриньку прямували пояснення з приводу плагіату в книзі.

Генпрокуратура вважає, що фактичні дані в своїй сукупності вказують на те, що абонент поштової скриньки знає, хто саме є справжнім автором книги Януковича.

Встановлено, що послуги по реєстрації та доступу до електронної пошти в зазначений період надавалися канадською компанією SHAW Communications Inc., (веб-сайт: www.shaw.ca, юридична адреса: Suite 900, 630-3rd Avenue S. W. Calgary, АВ Т2Р 4L4, Canada).

Таким чином, суд дозволив Генпрокуратурі звернутися до Канади із запитом про надання міжнародної правової допомоги та надати тимчасовий доступ до інформації щодо електронного поштової скриньки, що знаходиться у володінні компанії SHAW Communications Inc.

Зокрема слідчі просять надати інформацію про IP-адресу, з якого здійснювалась реєстрація даної поштової скриньки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер