<

Газовики Волині перевірили стан газових приладів у 66 тисяч cпоживачів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:18 | 2.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За сім місяців цього року, з метою підвищення рівня безпеки при користуванні газом у побуті, фахівці «Волиньгазу» провели планово-технічне обслуговування у понад 66 тисяч помешкань волинян. Під час перевірок було виявлено більше 4 тисяч порушень. Також працівникам «Волиньгазу» довелося відключити 575 газових приладів в оселях волинян, оскільки наявні порушення становили загрозу для життя та здоров’я мешканців.

Основними причинами аварійних ситуацій та нещасних випадків при користуванні газом у побуті традиційно лишається самовільне встановлення й заміна волинянами газових приладів  та їх використання не за призначенням.

Також частим порушенням серед волинян є нехтування перевіркою тяги та недотримання в належному стані димових та вентиляційних каналів. Від правильної роботи ДВК безпосередньо залежить здоров`я та життя людей. Відповідальність за їх безпечну експлуатацію та техобслуговування у житлових будинках покладається на балансоутримувачів, в ОСББ – на голову, у приватних будинках – на власників (чи орендарів). Власник чи балансоутримувач повинен своєчасно викликати для чистки димо- та вентканалів спеціалізовану організацію, яка має ліцензію та дозвіл від управління  Держпраці. Результати перевірки ДВК оформляються відповідним актом. Після проведення перевірки, відповідний акт, що засвідчує їх перевірку та прочистку повинен бути переданий до газорозподільної компанії. Якщо акт перевірки не наданий до ПАТ “Волиньгаз” у встановлений термін або має негативний висновок, спеціалісти підприємства будуть змушені відключити споживача від газопостачання. Адже несправність ДВК загрожує виникненням аварійної ситуації та отруєнням мешканців.

Як свідчить статистика, найбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє саме відсутність тяги. Натомість, цьогоріч лише близько 60% споживачів подбали про свою безпеку та надали до «Волиньгазу» відповідні акти.

“Користувачі газових приладів з відводом продуктів згорання в димоходи – котлів та водонагрівачів, повинні бути особливо пильними. При несправності ДВК шкідливі продукти горіння не виводяться назовні та накопичуються у приміщенні. Також, згідно вимог, якщо у помешканні споживачів встановлено газові прилади, які працюють цілий рік, то періодичну перевірку ДВК необхідно проводити двічі на рік – весною та восени –  перед початком опалювального сезону. Тому аби бути в безпеці, перед початком холодів споживачам необхідно привести димові та вентиляційні канали до належного стану», – пояснює директор технічний ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

Споживачі можуть переглянути перелік організацій, які мають ліцензію встановленого зразка на перевірку та прочистук ДВК тут.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок