<

Хакери викрали секретні документи про зброю та місію НАТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:08 | 27.08.2022 / Новини / , /
Перегляди
297
/ Коментарі відсутні

Група хакерів продає в інтернеті секретні військові документи, які містять дані про сучасні системи озброєння країн НАТО та місію Альянсу у країнах Балтії.

Про це повідомляє ВВС, – передає Кореспондент.

Хакери отримали доступ до даних, пов’язаних з великим європейським виробником зброї – MBDA Missile Systems, європейською компанією зі штаб-квартирою у Франції. Вкрадені дані продаються на російських та англійських форумах. Обсяг інформації становить 80 Гб, а ціна – 15 біткоїнів (практично 321 тисячу доларів). 

Безкоштовний зразок даних обсягом 50 Мб, який вдалося переглянути ВВС, включає документи з позначками “Конфіденційно НАТО”, “Для обмеженого користування НАТО” та “Несекретна контрольована інформація”. Хакери не підтвердили, з яких джерел вони дістали матеріали. 

MBDA визнала, що стався витік і у виставленому на продаж пакеті є документи, що їй належать. Фірма запевняє, що у вкрадених файлах не було нічого секретного. Однак деякі з документів, які, наскільки відомо, були викрадені з MBDA, позначені як “службова інформація, яка не підлягає розголошенню чи відтворенню”. 

У НАТО також відреагували на цю ситуацію. 

“Ми оцінюємо ситуацію з даними, імовірно вкраденими з MBDA. Ми не бачимо жодних ознак того, що було порушено недоторканність будь-яких мереж НАТО”, – сказано в повідомленні. 

На думку колишнього чиновника, ймовірність того, що ці документи були розсекречені, невелика з огляду на те, що більшість файлів, мабуть, було створено у період з 2017 по 2020 рік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер