<

Гузь пропонує колегам-депутатам погодити нульове розмитнення для захисників та осіб, яким розбомбили авто

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:13 | 28.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
1189
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь став співініціатором законопроєктів, які покликані відновити нульове розмитнення для захисників та для людей, що втратили своє авто внаслідок агресії росії. Усі інші повинні будуть сплачувати мито.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці нардепа.

Нагадаємо, раніше народний депутат пропонував колегам внести три обмежувальні чинники до закону про розмитнення, щоб авто могли ввезти прості люди: поставити граничну ціну для ввезення автомобіля, щоб не возили елітні авто; заборонити продаж таких авто на певний період часу, наприклад, на рік; в одні руки не впускати більше двох чи трьох авто.

Першого липня нульове розмитнення буде відмінене, але і далі існують сім’ї, які внаслідок агресії росії втратили свій транспортний засіб, військовослужбовці, які хочуть купити авто для себе.

Тому нардеп став співініціатором законопроєктів 950974 і 950445, які дозволять продовжити нульове розмитнення автомобілів для цих окремих категорій громадян.

Перший законопроєкт спрямований на звільнення від оподаткування ввізним митом автомобілів ввезених учасниками бойових дій, які залучалися та брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони з моменту початку дії воєнного стану, а також фізичними особами – власниками транспортних засобів, які визнані фізично знищеними внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією рф.

Другий – спрямований на звільнення від сплати ПДВ і акцизу автомобілів ввезених цими громадянами.

Щоб уникнути спекуляцій з числа третіх осіб, законопроєктами пропонується неможливість без сплати всіх податків і повних мит передачі у власність, користування, відчуження ввезеного транспортного засобу протягом трьох років з моменту його реєстрації.

“Такі рішення потрібні українцям, які потерпіли від загабників і втратили своє майно та тим, хто потом та кров’ю захищає країну. Таке право вводити авто з нульовим розмитненням вони мають мати”, – йдеться у дописі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок