<

Гузь показав литовським парламентарям та медійникам результати «русского міра» на Харківщині і закликав допомогти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:05 | 15.10.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
340
/ Коментарі відсутні

Нардеп Ігор Гузь організував візит делегації парламентарів та медійників з Литви на чолі з віцеспікером Сеймасу Республіки Литва Паулюсом Саударгасом та головою литовського комітету нацбезпеки Лаурінасом Кащунасом на Харківщину.

Так радісно було бачити українські вулиці Харкова і водночас щемно через руйнацію, повідомляє Гузь у фейсбуці.

За словами депутата, ціллю такої поїздки було, по-перше, показати європейським гостям та дати можливість для ЗМІ показати більш широкій аудиторії Європи, які наслідки несе «рускій мір».

Другою ціллю було зустрітися з владою міста та області та обговорити, чи може литовська сторона надати необхідну Харкову та його мешкацям допомогу, та яку саме.

“Поспілкувалися з міським головою Харкова Ігорем Тереховим. Представники литовської делегації запитали його, які поради він може дати щодо управління містом в час війни. Міський голова наголосив на важливості роботи комунальних служб міста навіть в такій непростій ситуації, в якій живе Харків, адже він є прифронтовим містом”, – йдеться у повідомленні.

Місто продукує багато сміття і його потрібно вивозити. Крім того дуже важливо мати резерв продуктів харчування, ліків, резервів палива, енергії, резервів у цілому, а також – справні канали зв’язку. Це важливо для управління панікою та забезпечення потоку важливої інформації.

“Зустрілися з заступником начальника обласної військової адміністрації Харківської області, моїм колегою – депутатом Верховної Ради – Романом Семенухою. Він дав литовцям безпекові та оборонні поради. Перш за все, Вільнюсу (до речі, відстань від білоруського кордону до столиці Литви майже така ж, як відстань від Харкова до росії.), – наголосив нардеп.

Учасники литовської делегації під час візиту хотіли почути якнайбільше порад, бо, зазначили, це досвід тут і зараз, адже треба бути готовим до оборони цивілізованого світу та своїх територій.

Крім того, делагація відвідала Ізюм, поспілкувалися з українцями, які пережили окупацію, послухали їхні історії, поїхали на місце масових поховань вбитих російськими військовими наших захисників та простих мирних мешканців.

“Сказати, що було важко – це не сказати нічого, але таке побачити треба кожному, особливо тим, хто може допомогти Україні боротися. Побував в Ізюмі з парламентарями Литви та литовськими журналістами. І хоча саме ці рідні литовці, які вже не вперше їдуть зі мною в прифронтові міста, ця поїздка, я впевнений, змінила дещо у їхніх головах”, – розповідає Гузь.

Ізюм – це частинка деокупованої території, відборена у ворога. Вона побачила багато сліз та ввібрала ще більше крові. Пів року люди жили в пеклі: постійний страх, підвали для катування, масові могили, розбомблені багатоповерхівки, втрати рідних та близьких.

Сьогодні в місті немає електрики, немає опалення, немає інших комунікацій. Місцева влада робить те, що може, але це робота потребує величезних ресурсів.

“Немає виправдання тому, що тут сталося, – зазначив після поїздки віцеспікер Сеймасу Литви Паулюс Саударгас, – Орки та їхнє керівництво заслуговують на міжнародний трибунал. Україна має перемогти”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер