<

Громадянин Польщі хотів ошукати волинських митників на 112 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:15 | 28.10.2021 / Новини / , /
Перегляди
438
/ 1 коментар

Керівник польського виробничо-обслуговуючого підприємства, зареєстрованого у Люблінському воєводстві, намагався здешевити на митних платежах до державного бюджету України під час імпорту автомобіля-самоскида.

Для цього спритники “перебили” первинний ідентифікаційний номер виробника авто марки “БЕЛАЗ”: замість справжнього 2008-го року у товаросупровідних документах значився 2014-ий рік, повідомляють волинські митники у фейсбуці.

Як зазначають, фахівці порахували, що різниця між митними платежами, які було сплачено і тими, що необхідно було сплатити під час ввезення цього авто, становить 112 423 грн.

Такі наміри були викриті під час повного митного огляду самоскида на МАПП “Ягодин” із залученням експерта Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз.

За приховування від митного контролю, а саме подання неправдивих відомостей щодо маркування товару, громадянина Польщі притягнуть до відповідальності за ст. 483 Митного Кодексу України.

Друга санкція – конфіскація предмету порушення та штраф у розмірі його вартості.

До слова, цей самоскид, призначений для перевезення гірничої маси у складних гірничотехнічних умовах, оцінений на понад 1 млн грн. Він вилучений у власника і зберігатиметься на митниці до остаточного рішення суду у справі.




один коментар
  1. Ой, людоньки добрі ! І шо, отак взяли і вилучили? То це ж снігозбиральна техніка, яку ми замовляли. От грець, а як тепер збирати листя? Ним засипано ціле місто, а як сніг випаде? Шеф, усьо пропало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця