<

Готувався до приходу «русского міра»: затримали ексдепутата, який розробив концепцію «Миколаївської народної республіки»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:06 | 28.06.2022 / Новини / /
Перегляди
243
/ коментарі 3

Контррозвідка СБУ затримала колишнього депутата міської ради Миколаєва, який готувався до приходу «русского міра». За завданням російських спецслужб, він розробив концепцію «Миколаївської народної республіки», яка у подальшому мала «приєднатися» до рф.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як свідчать наявні дані, чоловік підготував документальне, правове та суспільно-політичне «обґрунтування» для створення та функціонування фейкової республіки у межах області.

Відповідно до вилучених у нього під час обшуку документів, Миколаївщина повинна була заявити про вихід з-під юрисдикції та державно-адміністративного складу України, проголосивши себе «Миколаївською народною республікою» (МНР).

А потім протягом місяця перейти на російську мову, отримати власні «герб, прапор і гімн». Час існування «МНР» – виключно у період «спеціальної військової операції» рф.

«А після її завершення – МНР буде клопотати перед керівництвом Російської Федерації про включення МНР у склад рф у якості окремого її регіону (суб’єкта федерації)», – говориться у концепції, яку розробив затриманий.

Також ворожий агент планував, що на території «псевдореспубліки» запровадять російський рубль, реорганізують системи освіти та охорони здоров’я за зразком рф, а культурна галузь буде функціонувати «на принципах и фундаменте идей русского мира».

За наявними даними, ворог пообіцяв агенту одну з керівних посад у псевдоутворенні, якщо їм вдасться захопити Миколаївську область. Тому фігурант не тільки готував «концепції», а й надавав інформацію про підрозділи ЗСУ на території обласного центру.

У ході санкціонованого обшуку вилучено беззаперечні докази його причетності до протиправної діяльності, а саме:

▪️ переписка з представниками спецслужб рф;
▪️ російська та радянська символіка;
▪️ особисті нотатки щодо створення та діяльності так званої «МНР».

Наразі зловмисника затримали та повідомили про підозру за частиною 2 статті 111 КК України (державна зрада).

Тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії.




коментарів: 3
  1. Як завжди, – хто це? СБУ боїться назвати ворога Української Держави?

  2. Пару років дасть наш корупційний суд і воно знов буде паплюжити Україну .Де прізвище цього кацапського прихвостня?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер