<

Готові захищати Україну: в СБУ закликали не піддаватися паніці та зберігати спокій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:42 | 14.02.2022 / Новини / /
Перегляди
365
/ коментарі 3

У Службі безпеки України заявили, що Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни в інформаційному просторі, а громадян просять зберігати спокій та не піддаватися паніці.

Про це Служба безпеки України повідомила у своєму фейсбуці.

«Сьогодні вітчизняний інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей.

Усе це в комплексі – ніщо інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни», – йдеться в повідомленні.

Інформують, що наразі співробітники СБУ постійно аналізують різні сценарії розвитку подій і запевняють, що є чіткий план дій на кожен із них.

Так, у СБУ зазначили, що мотиви нинішнього інформаційного нагнітання – посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати єдність.

«СБУ фіксує такі прояви гібридної війни в соціальних мережах, окремих ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора тощо. Не лише фіксує, а активно їм протидіє.

Це відображається у рішеннях РНБО, кількості нейтралізованих кібератак, ліквідації численних ботоферм, викритті агентурних мереж іноземних спецслужб та недопущенні диверсій і терактів.

Всім нам варто зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації. Паніка й дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні», – додали у СБУ.

Українська влада та західні партнери в останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Головна вимога голови Кремля полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

РФ виставила низку вимог щодо так званих гарантій безпеки до США та НАТО. Зокрема це стосується скорочення американських військ та озброєнь у Європі, а також відмови від подальшого розширення Північноатлантичного альянсу на схід за рахунок прийому до НАТО України та Грузії.

Серія переговорів, що відбулася у Женеві, Брюсселі та Відні у січні, закінчилася, за словами Москви, «безуспішно», що збільшує ризик ескалації конфлікту навколо України.

Проте Москва чекала і на письмові відповіді, які США та НАТО передали РФ 26-го січня. Після цього Володимир Путін заявив, що Росія не побачила у відповіді Заходу щодо гарантій безпеки обліку трьох ключових вимог, включаючи нерозширення НАТО.

Читайте також: Україна скликає термінову зустріч з Росією протягом найближчих 48 годин.




коментарів: 3
  1. І все-таки СБУ може конкретно назвати автора нагнітання паніки та гібридної війни, чи все само собою зрозуміло? Чи прості люди мають все “правильно” розуміти і не задавати дурних питань?

    • От цікаво, якби комусь автор нагнітання пообіцяв виділити черговий мільярд під груповий розпил (по аналогії як це сталося декілька годин тому) – то той хтось теж мовчав би, чи таки тицяв в нагнітатора пальцем?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа