<

Голосова помічниця Alexa запропонувала 10-річній дівчинці погратися з розеткою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:34 | 30.12.2021 / Новини / /
Перегляди
538
/ 1 коментар

Голосова помічниця Alexa запропонувала 10-річній дівчинці пограти з розеткою та монетою – це челендж, поширений у TikTok.

У компанії Amazon заявили, що вже оновили голосову помічницю, пише hromadske.ua.

Про небезпечну пропозицію розповіла мама дівчинки Крістін Лівдал. Вона каже, що разом із донькою виконувала різні челенджі, щоб розважитися під час поганої погоди. Наприклад, вони качалися підлогою, тримаючись за черевик на нозі.

«Вона (донька – ред.) хотіла виконати ще один челендж», – стверджує жінка.

Тож дівчинка попросила Alexa дібрати ще одне завдання, натомість отримала небезпечну пропозицію.

Голосова асистентка запропонувала челендж, який знайшла в інтернеті: наполовину вставити штекер у розетку та доторкнутися монетою до відкритих зубців.

Лівдал зазначила, що, коли почула про завдання, закричала: «Ні, Alexa, ні». Але, як каже жінка, її дочка була «достатньо розумною, щоб робити щось подібне».

У Amazon заявили, що оновили голосову помічницю відразу, як дізналися про помилку, і тепер вона не повинна пропонувати небезпечні завдання.

Челендж, який пропонувала Alexa, відомий у TikTok як penny challenge. Метали проводять електричний струм, і вставлення їх у розетки під напругою може призвести до ураження електричним струмом, пожежі та інших пошкоджень. Рятувальники попереджали, що через таку забаву можна втратити пальці.




один коментар
  1. Скоро дійде, шо ті маніпулятори свідомістю будуть дітлахам пропонувати йти і вакцинуватися.
    Ужас!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок