<

Глава ВМС Німеччини через скандал щодо України пішов у відставку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:06 | 23.01.2022 / Новини / /
Перегляди
524
/ коментарі 3

Командувач Військово-морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах, який заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України, пішов відставку.

Про це повідомляє DW із посиланням на міністерство оборони ФРН.

«Глава ВМС Німеччини віцеадмірал Кай-Ахім Шtнбах увечері у суботу, 22 січня, подав рапорт про відставку», – йдеться у повідомленні.

Його заяву про відставку прийняли міністр оборони ФРН і генеральний інспектор Збройних сил. Вказано, що відставка Шенбах повʼязана із його заявами про Крим, Україну та лідера Росії Володимира Путіна, які викликали негативну реакцію з боку України.

За інформацією видання BILD, місце Шенбаха займе контр-адмірал Ян Крістіан Каак – заступник командувача ВМС ФРН.

Раніше Кай-Ахім Шенбах заявив, що Україна ніколи не поверне собі окупований Росією Крим і її не можна приймати до НАТО через окупацію частини її територій. Також він заявив, що членство Грузії в НАТО було би «нерозумним», а Володимир Путін «заслуговує» на повагу.

У МЗС України назвали ці висловлювання категорично неприйнятними та зажадали їх публічного спростування.

Своєю чергою в німецькому оборонному відомстві назвали висловлювання командувача ВМС щодо окупованого Криму такими, «що жодним чином не відповідають позиції федерального міністерства оборони».




коментарів: 3
  1. З другої сторони він сказав правду за Крим. Вова вже ніколи не віддасть його мабуть

      • олежка, російський імперіалізм відчув запах сили, так шо після вови, який виховувся в ссср, може тільки погіршати.. став свічку за його здравіе…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер