<

Гендиректор МАГАТЕ сказав, коли відзвітує перед Радбезом ООН про поїздку в Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:31 | 3.09.2022 / Новини / , /
Перегляди
105
/ коментарі 2

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі у вівторок відзвітує перед Радою Безпеки ООН про візит місії Агентства на Запорізьку АЕС.

Як передає Укрінформ, про це Гроссі заявив під час пресконференції в аеропорту Відні після повернення з України.

“Зараз ми намагаємося дати поглиблену оцінку ситуації. І я планую зробити попередній звіт наступного тижня, як тільки ми матимемо повну картину”, – сказав Гроссі, відповідаючи на запитання, коли він зробить звіт про поїздку на ЗАЕС для ради керуючих МАГАТЕ.

Він додав, що у вівторок також відзвітує перед Радою Безпеки ООН “про наші висновки та те, що відбувається”.

За словами гендиректора МАГАТЕ, наразі на Запорізькій АЕС склалася “унікальна та безпрецедентна” ситуація, коли “є українська атомна станція, яка контролюється російськими окупаційними силами”.

На запитання, чи дізналося МАГАТЕ за результатами візиту чогось нового, Гроссі відповів: “Ми знали багато, але, звичайно наша робота – це інспектування. І різниця між бути там і не бути – це як різниця між днем та ніччю. Тому ми мали багато інформації про різні речі, але тепер я та мої технічні експерти маємо змогу оцінити їх серйозність”.

За словами Гроссі, тепер МАГАТЕ знає “набагато більше” і продовжує отримувати більше інформації з огляду на те, що частина експертів залишилася на Запорізькій АЕС.

Також він зазначив, що питання повернення ЗАЕС під контроль України – “поза межами можливостей” МАГАТЕ, яке займається інспектуванням та технічними питаннями.

При цьому Гроссі не згадав про необхідність створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС. На запитання журналістів про критику МАГАТЕ з боку України за відсутність таких закликів він заявив, що кожна держава “має право очікувати, що Агентство говоритиме те, що їй би хотілося”.




коментарів: 2
  1. Гендиректор чекає побачити скільки рубликів на його рахунок впаде, шоб знати якого чорновика оприлюднювати.
    Запроданці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа