<

Гендерний підхід: у Міноборони розробляють польовий однострій і бронежилети для жінок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:34 | 17.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
123
/ Коментарі відсутні

Жіночий польовий однострій з’явиться в українському війську не раніше наступного року – процес затвердження зразка потребує проведення ретельних випробувань.

Окрім форми військовиці отримають і прилаштовані під їх потреби бронежилети. Про це в інтерв’ю УНН розповів заступник міністра оборони Вячеслав Шаповалов.

Заступник міністра розповів, що ініціатива щодо створення зразків жіночого однострою виходила одразу від кількох організацій. Тому була створена робоча група.

«До цього не було гендерного підходу щодо костюма польового літнього – він у нас позиціонувався як «унісекс», але ж жіноча статура відрізняється. У жінок були зауваження, і ми з цим погодилися. Зараз у цьому напрямку йде робота з такими групами. Ми опрацювали вже декілька зразків, вони пішли трохи вперед.

Ми працюємо не виключно над польовою формою, так звана «Форма 2», але й над жіночою білизною. До того ж деякі українські виробники засобів захисту вже створили, випробували й невдовзі запропонують ще й жіночі засоби захисту: бронежилет, який вже з урахуванням жіночих потреб. Ми у цьому напрямку рухаємося, зараз обираємо частини, у яких буде відбуватися тестове носіння», – розповів заступник міністра.

Шаповалов наголосив, що процес запровадження форми потребує ретельної підготовки, адже мають бути виконанні високі вимоги до якості та практичності.

«Щодо того, коли очікувати таку форму, буду казати відверто: ми значно скоротили бюрократичну процедуру, але, я думаю, не раніше наступного року. У нас дуже високі вимоги до якості, до практичності. З цією ініціативною групою працюють наші офіцери, у нас є підрозділи, які відповідають за стандарти, вони разом опрацюють це все, узагальнять, підведуть підсумки й дадуть свій вердикт. Спираючись на їхнє рішення, якщо їх все задовільнить, ми будемо впроваджувати нову форму», – пояснив Шаповалов, наголосивши, що тестові групи не знатимуть, зразки якого виробника вони отримали, а тому на ухвалення остаточного рішення впливатиме виключно функціональність форми.

Виробника визначатимуть відповідно до закону – відкрито та прозоро.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер