<

Freedom House знову визнав Україну частково вільною

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:22 | 4.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Правозахисна організація Freedom House розмістила Україну на 18-му місці з-поміж 29 посткомуністичних країн за рівнем свободи і назвала її частково вільною. У минулому році Україна також посідала 18-е місце.

Про це сказано у звіті організації.

У доповіді Україна отримала рейтинг 4,71. При цьому 1 – показник максимальної свободи, а 7 означає цілковиту несвободу. Росія за рівнем розвитку демократії опинилася між Киргизією і Білоруссю, отримавши 6,57 бала. У загальному списку вона на 23-му місці.

Зазначається, що прогрес в Україні із часів Євромайдану був не дуже помітним, однак відбулися значні зміни.

“Професійні й енергійні групи громадянського суспільства продовжують чинити тиск на уряд за підтримки США, ЄС і МВФ. У 2016 році парламент провів широкі судові реформи і створив всеосяжну антикорупційну структуру, засновану на найкращих практиках ЄС”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що найменш вільними країнами з колишнього соцтабору аналітики визнали Узбекистан і Туркменістан: обидві держави отримали по 6,96 бала.

Найбільш вільною виявилася Естонія з показником 1,93.

Під час дослідження оцінювалися такі показники: демократичність уряду, прозорість виборів, розвиток громадянського суспільства, незалежність медіа, незалежність судової системи і рівень корупції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа